Χαιρετισμοί όπλων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ως φόρο τιμής στον Δούκα του Εδιμβούργου

17:20 10/4/2021 - Πηγή: iPop

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, η βασίλισσα εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» της στις ειδήσεις, ενώ κυβερνητικά κτίρια κατέβαλαν σημαίες κατά το ήμισυ ως απάντηση στην ανακοίνωση. Χαιρετισμοί όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο (10/4), ως φόρος τιμής για τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Χαιρετισμοί όπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Υπουργείο Άμυνας έκανε

το βράδυ της Παρασκευής (9/4) την ανακοίνωση η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποτίνουν φόρο τιμής στον Υψηλότατο, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, με κρότους όπλων σε ολόκληρη τη χώρα

Ένας χαιρετισμός όπλου πραγματοποιείται σε ειδικές μέρες, όπως επετείους και γενέθλια και θεωρείται σημάδι σεβασμού. Οι χαιρετισμοί όπλων έχουν χρησιμοποιηθεί για να σηματοδοτήσουν σημαντικά εθνικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης του Στέμματος της Βασίλισσας και των θανάτων της Βασίλισσας Βικτώριας και του Ουίνστον Τσόρτσιλ, από την αρχή τουλάχιστον του 18ου αιώνα. 41 πυροβολισμοί από το μεσημέρι σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ, καθώς και το Γιβραλτάρ και τα πολεμικά πλοία του Royal Navy.

Επιπρόσθετα, το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας πραγματοποίησε χαιρετισμούς 41 όπλων στο προαύλιο. Οι γύροι πυροβολήθηκαν από έξι τελετουργικά όπλα M2A2 45mm Howitzer σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων. Η Ομοσπονδιακή Φρουρά είναι η επίσημη τελετουργική μονάδα της Αυστραλιανής Άμυνας, αποτελούμενη από μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Στρατού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χαιρετισμοί όπλων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ως φόρο τιμής στον Δούκα του Εδιμβούργου  εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα