Μπισκότα crème brûlée για απόλαυση που δεν έχεις φανταστεί ότι μπορείς να νιώσεις!

19:13 8/6/2021 - Πηγή: iPop

Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας και δεν το κρύβουμε! Προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε νέες συνταγές και να πειραματιζόμαστε με νέες γεύσεις!

Αφού, λοιπόν, σου δείξαμε πώς να φτιάξεις γευστική crème brûlée βανίλιας με μόλις 3 υλικά, ήρθε η ώρα για τα μπισκότα crème brûlée γιατί η απόλαυση δεν σταματά ποτέ!

Τα υλικά για τα μπισκότα crème brûlée:

Για 6 μερίδες:

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών2 φλιτζάνια (400 g) ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 ½ φλιτζάνι (360 mL)
γάλα½ φλιτζάνι (115 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο λιωμένο1 μεγάλο αυγό3 ½ φλιτζάνια (435 g) αλεύρι για όλες τις χρήσειςΠώς θα φτιάξεις τα μπισκότα crème brûlée;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε τους κρόκους και 1/2 φλιτζάνι με ζάχαρη.Προσθέτουμε τον άνθο αραβοσίτου και το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Κάθε 1-2 λεπτά χτυπάμε το μείγμα για να δημιουργηθεί η κρέμα μας.Βάζουμε το μπολ με τη μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.Σ’ ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι ν’ αποκτήσουν μαλακή υφή.Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι και χτυπάμε καλά το μείγμα μας.Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε με τον πλάστη.Κόβουμε 6 κυκλικά μπισκότα απ’ τη ζύμη και τα μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα.Απ΄την υπόλοιπη ζύμη κόβουμε ακόμα 6 μπισκότα, αυτή τη φορά, όμως, αφαιρώντας το εσωτερικό τους. Ουσιαστικά θέλουμε να δημιουργήσουμε 6 κυκλάκια ζύμης, τα οποία θα τοποθετηθούν πάνω απ’ τα μπισκότα.Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε τα μπισκότα σε σχήμα δακτύλιου πάνω απ’ τα υπόλοιπα μπισκότα.Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τη μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει καραμέλα.Απλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας πάνω απ’ το κάθε μπισκότο κι απολαμβάνουμε μόλις κρυώσουν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μπισκότα crème brûlée για απόλαυση που δεν έχεις φανταστεί ότι μπορείς να νιώσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα