Απολογία του Λιγνάδη: «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είμαι βιαστής»

10:50 27/6/2022 - Πηγή: iPop

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ξεκίνησε η απολογία του Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Στην αρχή της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ζήτησε την ανάγνωση μηνυμάτων μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μηνυτή.

«Οι συνομιλίες ξεκινούν τον Φεβρουάριο του ‘20 και σταματούν μετά τη σύλληψη

του Δ. Λιγνάδη. Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη βιασμός. Αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι και οι δύο, μάλιστα ο ένας λέει ότι είναι αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί του, κάνουν λόγο για χειραγώγηση. Εκείνο που προκύπτει είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται η λέξη βιασμός», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέβηκε στο βήμα για την απολογία του. «Αρνούμαι και πάλι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από 1,5 χρόνο, μετά από τόσο καιρό, είμαι στην θέση να απολογηθώ». Ζήτησε να του θέσουν ερωτήσεις και να απαντάει, καθώς είναι η πρώτη φορά που απολογείται.

Η Πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, παίρνοντας με τη σειρά την κάθε υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Δίκη Λιγνάδη: «Ο συνήγορος του κατηγορούμενου μας βιάζει κάθε μέρα» – Η σοκαριστική κατάθεση του Νίκου Σ.

Όσον αφορά τον Α., ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε ότι τον είδε πρώτη φορά στη ΓΑΔΑ, καθώς ήταν κρατούμενος, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε έρθει σπίτι του. Όπως υποστήριξε, δεν θυμάται αν είχαν ανταλλάξει μηνύματα online, καθώς έκανε ανεξέλεγκτη χρήση των social media και δεν θυμάται όλους εκείνους με τους οποίους μιλούσε.

Ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να κατηγορήσει τους μηνυτές του κάνοντας λόγο για καιροσκοπισμό, οικονομικά οφέλη, επιθυμία για πρόσκαιρη δημοσιότητα, αλλά και ερωτική απογοήτευση, σε μια προσπάθεια να εικάσει για ποιον λόγο τον κατηγόρησαν, αρνούμενος ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα που του καταλογίζονται.

Για τον δεύτερο μηνυτή, ο Δ. Λιγνάδης είπε ότι τον γνώρισε μέσα από έναν κοινό γνωστό στο θέατρο ο 2015. Είπε ότι ήταν ένας άνθρωπος που τον ερωτεύτηκε και επιδίωκε την παρέα μαζί του και το 2016 πήγε να μείνει μαζί του. Ο κατηγορούμενος είπε ότι ο μηνυτής του είχε ζητήσει ο ίδιος να συνευρεθούν ερωτικά.

Σχετικά με την επίσκεψη στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015, είπε πως δεν πήγε καθόλου εκεί το καλοκαίρι του 2015. «Εγώ αρχές με μέσα Μαϊου του 2015, είχα εντατικές πρόβες στην Αθήνα και δεν έφευγα». Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, μπορεί να πήγε στην Επίδαυρο το 2016 ή το 2017.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας μου, ο Δ. Λιγνάδης είπε ότι δεν είχε ποτέ επαφές με ανήλικους, ενώ όσον αφορά άλλα κίνητρα, εξέφρασε την άποψη ότι στόχος ήταν να κλονιστεί και η Κυβέρνηση.

Η απολογία του Λιγνάδη

Πρόεδρος: Πότε γνωρίσατε τον Α.;

Δ. Λιγνάδης: Εγώ τη φυσιογνωμία του Α. την είδα στην ΓΑΔΑ κρατούμενος, όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου. Εάν δεν έβλεπα τη φωτογραφία του, δεν θα θυμόμουν καν τη φυσιογνωμία του. Τον θυμήθηκα και απ’ τον ξάδερφό του τον Χασάν, και τότε κατάλαβα περί τίνος επρόκειτο. Δεν μου θύμιζε τίποτα απολύτως το όνομά του. Τότε κατάλαβα για ποιον Α. μιλάμε και έμαθα για τι με κατηγορεί και μου έφυγε το κεφάλι.

Πρόεδρος: Ανατρέχοντας στο 2010-2011, είχατε κάποια συνάντηση δια ζώσης; Κάποια άλλη επικοινωνία;

Δ. Λιγνάδης: Όχι δεν θυμάμαι καμία ζώσης συνάντηση με τον Α. Δεν αποκλείω να είχαμε μιλήσει στα media. Δια ζώσης καθόλου. Δεν γνωρίζω φυσικά και τους φίλους του. Εγώ πρωτοπήρα υπολογιστή στη ζωή μου μεγάλος, το 2009 και από τότε ομολογώ πως έκανα μια χρήση του υπολογιστή σε πλατφόρμες και μπορεί να μιλούσα με 1.000 άτομα. Δεν το αμφισβητώ ότι μπορεί να μίλησα με τον Α.

Πρόεδρος: Δεν αναζητήσατε στο ιστορικό σας εάν είχατε μιλήσει;

Δ. Λιγνάδης: Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι, και δεν θέλω να πω κάτι που δεν θυμάμαι. Ίσως να αναζήτησα, αλλά όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες, δεν μπαίνεις σ’ αυτή τη διαδικασία. Τον Χασάν τον θυμάμαι, είναι ο Χασανάκος με τον οποίο παίζαμε μπάλα στα μπάσκετ του Σταθμού Λαρίσης.

Πρόεδρος: Οπότε λέτε πως δεν σας γνώρισε τον ξάδερφό του;

Δ. Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι για αίτημα φιλίας, αλλά σας ξαναλέω ότι δεν αποκλείω να μου μίλησε ο Χασάν με τον Α. Κάτι το οποίο το άκουσα, και το είδα διαβασμένο κιόλας. Μπορεί να μου έκανε αίτημα φιλίας. Αποδεχόμουν πολλά αιτήματα φιλίας γιατί αποφορτιζόμουν μ’ αυτό τον τρόπο. Στη συνέχεια, μπορεί να έκανα εκκαθάριση στους φίλους μου, αλλά ναι αποδεχόμουν αιτήματα φιλίας. Στην αρχή είχα, όμως, μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στα social media.

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι είχαν έρθει σπίτι σας…

Δ. Λιγνάδης: Το αρνούμαι.

Πρόεδρος: Και γιατί το ισχυρίζονται;

Δ. Λιγνάδης: Δεν είναι σαφές να το απαντήσω.

Πρόεδρος: Τη γνώμη σας.

Δ. Λιγνάδης: Εμένα ο Α. όταν τον είδα εδώ μου φάνηκε αδίστακτος άνθρωπος, καιροσκόπος, που θα έκανε τα πάντα. Δεν αποκλείω να είχαν έρθει στην παράσταση, αλλά όχι στο σπίτι μου. Εγώ στο μυαλό μου, δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το κίνητρό τους… Κοκτέιλ από οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμός, να βρεθούν έστω λίγο στην δημοσιότητα, από πικρία και ερωτική απογοήτευση.

Πρόεδρος: Σχετικά με τον δεύτερο μηνυτή…

Δ. Λιγνάδης: Είχα αποφασίσει το 2013 να υπάρχουν και έγχρωμοι στην παράσταση για να δείξουμε το στοιχείο της Ασίας. Είχα κάνει οντισιόν για να διαλέξω ηθοποιούς. Μια απ’ τις ηθοποιούς έφερε τον αδερφό της, τον Θοδωρή, ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να γνωρίσω τον φίλο του, τον Σ. κι έτσι τον γνώρισα.

Πρόεδρος: Ποιοι ήταν εκεί;

Δ. Λιγνάδης: Εγώ, ο Σ. και ο Θ. στα Goody’s.

Πρόεδρος: Δεν είχατε πάει προηγουμένως σε κάποιο μπαρ;

Δ. Λιγνάδης: Όχι και αν είχαμε πάει δεν θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ.

Πρόεδρος: Εσείς είχατε κι άλλες συναναστροφές με τον Τ.;

Δ. Λιγνάδης: Βρισκόμασταν, όχι συχνά αλλά βρισκόμασταν.

Πρόεδρος: Ήταν μαθητής;

Δ. Λιγνάδης: Βεβαίως και μου είχε ζητήσει η αδερφή του να έρθει στην περιοδεία και να του κάνω αρχαία.

Πρόεδρος: Ποια ήταν τα κοινά σημεία;

Δ. Λιγνάδης: Αντικειμενικά δεν υπήρχαν κοινά σημεία υπήρχε κοινό σημείο η διασκέδαση, το γέλιο, εγώ πάντα ήθελα να μεταλαμπαδεύσω την γνώση που έχω σε ανθρώπους που ήταν λίγο άδειοι δίνω τεράστια σημασία στην αποφόρτιση που δημιουργούσε σε μένα η επαφή με τους νέους δεν εννοώ ανήλικα αλλά με νέους. Δεν διατήρησα μια αποκλειστική επαφή με τον Τ., τον συναντούσα με την αδερφή του, με άλλα άτομα αφρικανικής καταγωγής.

Πρόεδρος: Δεν σας προβλημάτιζε που ήταν ανήλικος;

Δ. Λιγνάδης: Υπάρχουν κοινά σημεία που σου επιτρέπουν κάποιες συναντήσεις περιστασιακά η μόνιμη συναναστροφή με έναν άνθρωπο που δεν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα τη βρίσκω ανέφικτη. Και δεν την επιδίωξα εγώ.

Πρόεδρος: Λέτε λοιπόν ότι σας πήρε τηλέφωνο και τι σας είπε;

Δ. Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι αν μου είπε ότι θα έρθει και ο Σ. ή αν ήρθε ο Σ., πάντως εκεί τον γνώρισα.

Πρόεδρος: Πώς εξελίχθηκε η σχέση σας με τον Σ.;

Δ. Λιγνάδης: Ήταν ένας άνθρωπος που τον γοήτευσα, λέει ότι με ερωτεύτηκε, επιδίωκε την παρέα μαζί μου και το πέτυχε, το 2016 ήρθε και έμεινε σπίτι μου.

Πρόεδρος: Πότε τον γνωρίσατε;

Δ. Λιγνάδης: Το 2015.

Πρόεδρος: Η επόμενη επαφή σας πότε είναι;

Δ. Λιγνάδης: Δεν το θυμάμαι, και σπίτι μου ερχόταν και έξω βγαίναμε, στο θέατρο τους είχα καλέσει, στον Κύκλο με την Κιμωλία, έχουν πάει και στην παράσταση του Ηρακλή στο Πάνθεον.

Πρόεδρος: Τους είχατε καλέσει εσείς;

Δ. Λιγνάδης: Θα τους είχα πει ή ελάτε ή πηγαίντε, τι σημασία έχει, δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Είχε έρθει και στο σπίτι σας, ερχόταν δηλαδή το 2015;

Δ. Λιγνάδης: Ναι.

Πρόεδρος: Είπατε ότι καταλάβατε ότι τον γοητεύσατε.

Δ. Λιγνάδης: Από τα λεγόμενά του, ήταν πολύ ανοιχτός στις εκδηλώσεις του, βαφόταν, χρησιμοποιούσε διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι πολύ απελευθερωμένοι γκέι τύπου μωρή, τρελή κλπ. Μου έλεγε σε παρακαλώ θέλω να κάνουμε το ένα και το άλλο.

Πρόεδρος: Είχατε μιλήσει για τις ερωτικές σας προτιμήσεις;

Δ. Λιγνάδης: Δεν το αποκλείω.

Πρόεδρος: Ξέρατε ότι ήταν ανήλικος;

Δ. Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι, δεν έδωσα σημασία.

Πρόεδρος: Ως τι τον γοητεύσατε;

Δ. Λιγνάδης: Κατά τα λεγόμενά του όλα, αυτό που θυμάμαι ήταν να μου ζητάει να κάνουμε κάτι γεννετήσιο, να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας με γλειψίματα, δεν θέλω να πω.

Πρόεδρος: Λέτε ότι το 2015 μέχρι την Επίδαυρο δεν είχατε επαφές τέτοιες;

Δ. Λιγνάδης: Καμία απολύτως.

Πρόεδρος: Είχατε τακτική επαφή;

Δ. Λιγνάδης: Δεν ξέρω πώς εννοείτε το τακτική μπορεί να βρισκόμασταν και 2 φορές την εβδομάδα και μετά να κάναμε 20 μέρες.

Πρόεδρος: Είχατε καταλάβει ότι ήταν ερωτευμένος μαζί σας;

Δ. Λιγνάδης: Εγώ λέω τι μου ζητούσε τότε.

Πρόεδρος: Σας το είπε ή το καταλάβατε;

Δ. Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Κάνατε συζητήσεις για το σεξ;

Δ. Λιγνάδης: Όχι.

Πρόεδρος: Και γιατί επέμενε τόσο πολύ;

Δ. Λιγνάδης: Εγώ δεν το είχα καταλάβει, το είδα στην κατάθεσή του.

Πρόεδρος: Εκείνος λέει ότι του ανοίξατε ορίζοντες, μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα για το σεξ. Εσείς με τρόπο λέτε ότι τον γοητεύσατε;

Δ. Λιγνάδης: Δεν μπορώ να ξέρω, η προσωπικότητά του, η τέχνη μου. Δεν μιλούσαμε μόνο για το σεξ.

Πρόεδρος: Δεν σας προβλημάτιζε ότι ένας ανήλικος ήθελε να κάνει σεξ μαζί σας;

Δ. Λιγνάδης: Οι διάλογοι δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Πρόεδρος: Το λέω γιατί ήταν ανήλικος, δεν έπρεπε να τον προστατέψετε;

Δ. Λιγνάδης: Το ότι έλεγε ότι με έβλεπε έτσι, το έβλεπα σαν αστείο. Να τον προστατέψω πώς;

Πρόεδρος: Στην Επίδαυρο πήγατε το 2015;

Δ. Λιγνάδης: Εγώ το 2015 είχα πρόβες. Δεν έφευγα απ’ την Αθήνα. Το αποκλείω. Η φωτογραφία που εμφανίστηκε με έκανε να αναρωτηθώ πότε πήγα. Το 2016 θυμάμαι ότι ο τότε σκηνοθέτης είπε να πάμε νωρίτερα, 20 μέρες πριν την πρεμιέρα, γύρω στα τέλη Ιουνίου. Στην Επίδαυρο το ’15 δεν πήγα.

Πρόεδρος: Με τα συγκεκριμένα άτομα πήγατε ποτέ;

Δ. Λιγνάδης: Όχι.

Πρόεδρος: Υπάρχουν μαρτυρίες ότι σας είδαν.

Δ. Λιγνάδης: Λόγω της φωτογραφίας αναρωτήθηκα και υποστηρίζω ότι είναι απ’ το 2016 ή το 2017.

Πρόεδρος: Πότε αραίωσε η επικοινωνία σας;

Δ. Λιγνάδης: Κάπου το 2016, χωρίς να γίνει κάτι, ο Σ. βρήκε έναν φίλο, τον Α., διατηρήσαμε μια επαφή πολύ αραιή, άρχισαν να πυκνώνουν και οι δικές μου δουλειές. Δεν είχαν παγώσει οι σχέσεις μας. Στο Ριχάρδο γελούσαμε στις φωτογραφίες.

Πρόεδρος: Εξακολουθούσατε να έχετε φιλικές σχέσεις με τον Σ.;

Δ. Λιγνάδης: Δεν το αποκλείω.

Πρόεδρος: Πώς εξελίχθηκε η σχέση σας και ήρθε να μείνει μαζί σας;

Δ. Λιγνάδης: Κάποια στιγμή χτύπησε η πόρτα και τον είδα μου είπε μάλωσα και είχε μαζί τα πράγματά του. Είχε τσακωθεί, είχε διωχθεί και του είπα έλα.

Πρόεδρος: Ήταν ανήλικος;

Δ. Λιγνάδης: Όχι ήταν ενήλικας και δεν έβρισκα πουθενά το κακό να μείνει.

Πρόεδρος: Πόσο καιρό έμεινε;

Δ. Λιγνάδης: 10 μέρες, 1 εβδομάδα.

Πρόεδρος: Πού κοιμόταν;

Δ. Λιγνάδης: Στον καναπέ, είχε έρθει με έναν σάκο ρούχα.

Πρόεδρος: Εσείς νιώθατε καλά με αυτό;

Δ. Λιγνάδης: Ναι, δεν ένιωθα δυσφορία.

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε κάπου αλλού;

Δ. Λιγνάδης: Όχι.

Πρόεδρος: Σ’ αυτό το δίαστημα έρχονταν φίλοι σας στο σπίτι;

Δ. Λιγνάδης: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Δεν τον είχαν δει;

Δ. Λιγνάδης: Ναι και ο ΠΦ τον είχε δει, και άλλοι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τον είχε δει η καθαρίστρια;

Δ. Λιγνάδης: Γιατί δεν ήταν 24 ώρες το 24ωρο εκεί.

Πρόεδρος: Είχατε καλέσει τον Τ. για να του δείξετε ασκήσεις;

Δ. Λιγνάδης: Ποτέ, το άκουσα εδώ αυτό.

Πρόεδρος: Ήταν κι αλλά άτομα παρόντα όταν ερχόταν σπίτι σας;

Δ. Λιγνάδης: Ο Τ., ο Σ., ο Τ. και ο Π..

Πρόεδρος: Ο Τ. με τον Π.; Τι κάνατε;

Δ. Λιγνάδης: Ο Τ. είχε έρθει μια δια φορές, ναι μπορεί να μιλήσαμε. Αυτό.

Πρόεδρος: Ερχόταν ερωτικά ο ένας με τον άλλο;

Δ. Λιγνάδης: Η εικόνα που είχα έχω ήταν ότι «τα βρίσκουμε».

Πρόεδρος: Είχαν σεξουαλικές επαφές;

Δ. Λιγνάδης: Μεγάλη σωματική οικειότητα ναι, σεξουαλική επαφή με τα μάτια μου δεν έχω δει ποτέ. Είχα δει να κάθεται ο ένας πάνω στον άλλον. Εάν μιλάτε για το συμβάν, ναι εκεί πέρα βρέθηκαν και οι δυο αγκαλιά και πήγαν στο δωμάτιο.

Πρόεδρος: Εσείς με τον Π.;

Δ. Λιγνάδης: Κατηγορηματικά ποτέ.

Πρόεδρος: Ο Τ. κάνει λόγω για κάποιες νυχιές όσον αφορά το επίμαχο περιστατικό. Εσείς τι λέτε;

Δ. Λιγνάδης: Εάν με ρωτούσατε εάν έχουν έρθει ποτέ στο σπίτι μου, θα σας έλεγα δε θυμάμαι, βλέποντας τις καταθέσεις θα σας έλεγα ναι. Για νυχιές κλπ δε θα θυμάμαι. Είναι κάτι δικό τους.

Πρόεδρος: Άρα το επίμαχο περιστατικό που ισχυρίζεται ο μάρτυρας, δεν ισχύει;

Δ. Λιγνάδης: Ποτέ.

Πρόεδρος: Ο Τ. ισχυρίζεται ότι είχαν απομονωθεί και εσείς μπήκατε ξαφνικά στο δωμάτιο.

Δ. Λιγνάδης: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Ήταν μια ιστορία που ήθελαν να ενισχύσουν.

Πρόεδρος: Γιατί έφυγε απ’ το σπίτι σας;

Δ. Λιγνάδης: Γιατί ήθελε να γυρίσει σπίτι του. Μιλούσε με την μαμά του, λέω τι γίνεται; Άστα είναι τρελή μου έλεγε. Την έβριζε χυδαία. Όταν έφυγε, μου λέει πάω σπίτι. Όταν κατέθετε εδώ, θυμήθηκα ότι είχε μια δικηγόρο, αναρωτήθηκα γιατί δεν σε βοηθάει. Με τον Π. αραίωσαμε.

Πρόεδρος: Δεν τον βλέπατε;

Δ. Λιγνάδης: Το ’16 έπαψα να παίζω μπάλα. Έπαθα μηνίσκο και είχα πολλές δουλειές. Μπορεί και να τον είχα δει. Κάποια στιγμή είχα φύγει εξωτερικό. Του είχα δώσει κάποια λεφτά και του είπα να φροντίζει τον γάτο. Δεν χρειαζόταν να έρχεται κάθε μέρα.

Πρόεδρος: Δεν είχατε καμία ερωτική επαφή;

Δ. Λιγνάδης: Καμία.

Πρόεδρος: Εάν είχατε, θα το παραδεχόσασταν; Γιατί ξέρετε, άλλο βιασμός, άλλο αποπλάνηση. Εσείς μπορεί να θεωρείτε ότι δεν έχετε διαπράξει κανέναν αδίκημα αλλά μπορεί να το κάνατε. Θα το παραδεχόσασταν;

Δ. Λιγνάδης: Φυσικά, εδώ κρίνεται η τιμή μου.

Πρόεδρος: Έχετε πάει με 17χρονα ενώ ήσασταν ενήλικας;

Δ. Λιγνάδης: Φαντάζομαι δεν μιλάτε για την εφηβική μου ηλικία. Σχέσεις ερωτικές δεν είχα ποτε. Επαφές είχα. Συναναστροφές βεβαίως. Συναντήσεις βεβαίως. Πάντοτε λόγω των συνθηκών. Πάντοτε υπό συνθήκες κοινωνικές, πάντοτε συνθήκες μη παράνομες, μη παράτυπες.

Πρόεδρος: Με τον Δ.Μ., τι σχέση έχετε;

Δ. Λιγνάδης: Δεν τον γνωρίζω. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Θα αμφέβαλα εάν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να έρθει εδώ να δω ποιο είναι αυτό το προϊόν της κατασκευής. Περίμενα να έρθει εδώ να δω τη φάτσα του. Δεν εμφανίστηκε ποτέ. Εάν με ρωτούσατε τότε όταν προφυλακίστηκα, θα ρωτούσα ποιους είναι αυτός; Όταν το έμαθα με έπιασαν τα γέλια. Είπα στον αδερφό μου, αυτή την φορά πρώτη φορά φοβάμαι. Μπορώ στους άλλους να αναγνωρίσω κίνητρο. Αλλά την κατασκευή την φοβάμαι. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση μου. Γιατί τα ανέφερε όλα αυτά; Αυτοί που τον κατασκεύασαν; Έκανε ένα απάνθισμα όλων αυτών που έχει διαβάσει για εμένα. Αρνούμαι όλα όσα λέει. Δεν υπάρχει για εμένα.

Πρόεδρος: Τώρα, γιατί ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος σας;

Δ. Λιγνάδης: Συναντήθηκαν, δημιούργησαν ένα μείγμα με επιθυμίες διαφόρων ομάδων. Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν κάποια προσωπική πικρία από εμένα. Ο ένας δεν έγινε αυτό που ήθελα, ο άλλος επειδή δεν του έκατσα. Είχαν προσωπικά κίνητρα. Είχαν την πρώτη υλη. Υπάρχει αντιπαλότητα με κάποιους ηθοποιούς. Μεγάλες προστριβές με το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών. Υπάρχουν άνθρωποι του δημοσιογραφικού κόσμου και influencers οι οποίοι είχαν διαφωνία με την ιδεολογία μου και με την θέση στο Εθνικό Θέατρο. Ήθελαν να κλονίσουν την κυβέρνηση.

Πρόεδρος: Εσείς ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά που σας κατηγορούν δεν αληθεύουν. Είναι πολλοί ανθρώποι αυτοί. Δε θα τους σταματούσε κάποιος; Γιατί να το κάνουν σε έναν εντελώς αθώο; Είναι όλα κατασκευασμένα;

Δ. Λιγνάδης: Η ποιότητα μιας κατηγορίας φαίνεται από το ποιος την κάνει. Το ποιος την κάνει δείχνει και το γιατί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Οι καταγγέλλοντες και οι βοηθούντες δημιούργησαν μια πλεκτάνη. Δεν είναι 10 άτομα. Είναι 10 ενωμένα.

Πρόεδρος: Κατηγορείς κάποιον που δεν έχει κάνει σε καμία περίπτωση όλα αυτά;

Δ. Λιγνάδης: Ναι, θα μπορούσαν.

Πρόεδρος: Τι άλλο θέλετε να μας πείτε;

Δ. Λιγνάδης: Θέλω να σας πω για τις ενέργειές μου στο Εθνικό. Πριν σας πω αυτό. Η απολογία μου έχει ένα είδος εξομολόγησης. Έχετε απέναντι σας έναν άνθρωπο που αρνείται ό,τι δεν έχει κάνει και παραδέχεται τι έχει κάνει. Μην φανταστείτε ότι δεν έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Για το πού βρίσκεται η δικη μου ευθύνη, για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Σας είπα πολλές φορές απερίσκεπτα άσκησα την γοητεία μου και απόλαυσα τα αποτελέσματα της γοητείας μου. Ίσως είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου με τους ανθρώπους. Δε νομίζω ότι κατηγορούμαι για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας. Μπορεί να υπήρξα, βιαστής δεν υπήρξα ποτέ. Είμαι από αυτούς που σιχαίνομαι τον βιασμό και τον εκβιασμό. Έχω κλωτσήσει γάτο που καβάλησε γάτα γι’ αυτή την ενέργεια. Μου είναι αποκρουστική η εκμετάλλευση ενός αδύναμου. Πράγματα τα οποία με έστειλαν εδώ, δε θέλω να τα επαναλάβω ποτέ στη ζωή μου. Βιαστής δεν είμαι. Σε καμία περίπτωση. […].Η Μενδώνη με διόρισε το 2019. Λίγοι επικρότησαν αυτό την απόφαση, γιατί διαφωνούσαν πολιτικά και ιδεολογικά με την τοποθέτησή μου εκεί. Μου παρέδωσαν το Εθνικό με πλεόνασμα 200.000. Εγώ κατάλαβα ότι υπάρχει έλλειμα 3,5 εκατομμυρίων. Αμέσως το αναφέρω σε 2 μεγάλες συνεντεύξεις μου και εκθέτω την προηγούμενη διεύθυνση. Πρώτη αντιπαλότητα που δημιούργησα. Μετά σκάει ο covid τον Φεβρουάριο κλείνουν τα θέατρα, άλλο ένα ρεύμα αντιπαλότητας με το Yπουργείο και το Eθνικό Θέατρο. […]. Όλα αυτά δημιούργησαν κάποια μέτωπα, αντιπάθειες, πικρίες, επιθυμία για αντεκδίκηση, μια ευκαιρία για να μου ρίξουν ένα χαστούκι.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και η απολογία του Λιγνάδη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απολογία του Λιγνάδη: «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είμαι βιαστής» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
η δικη, αθηνα, συλληψεις, γαδα, online, media, θεατρο, καλοκαιρι, ηρακλης, ιουνίου, υλη, δικη, ipop, google, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καθαρα δευτερα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, η ημέρα της γης, αποτελεσματα, ipop, επιθυμιες, γκει, βημα, γατα, γνωμη, γνωση, εθνικο θεατρο, μπασκετ, οριζοντες, ρουχα, τηλεφωνο, υλη, φατσα, φωτογραφιες, φωτογραφια, αγκαλια, αρθρο, ανθρωπος, αρχαια, βρισκεται, γελιο, γινει, γυπας, γνωριμια, γοητεια, δευτερο, διαστημα, διευθυνση, δικη, δειχνει, δωσει, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκκαθαριση, εκμεταλλευση, εβδομαδα, ενεργεια, ενδιαφεροντα, εννοειτε, επικοινωνια, επρεπε, επιθυμια, ερχεται, ευθυνη, εφυγε, τεχνη, ζωη, ζωη μου, η δικη, ειδος, ηλικια, υπηρχαν, υποθεση, θεατρα, ιδεολογια, εικονα, ιστορικο, κυβερνηση, κιμωλια, κοκτειλ, λεφτα, λογο, μαμα, ματια, μηνυματα, μυαλο, μηνυση, ξερετε, παντα, ονομα, οντισιον, παμε, ποιοτητα, πλατφορμες, πορτα, πρωι, ρευμα, σεξουαλικη επαφη, σιγουρος, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συλληψη, σπιτι, σωματειο, τιμη, φυσικα, φορα, ωρες, δημητρης, δουλειες, δωματιο, ενωμενα, ερωτησεις, εθνικο, φιλοι, γελια, ιουνίου, media, μεινει, online, θελω να, θεματα, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα