Μπαράζ συλλήψεων για τα επεισόδια στη Γαλλία

18:52 12/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπαράζ συλλήψεων πραγματοποιήθηκαν τις τελευτείες ώρες στη Γαλλία και συγκεκριμένα έξω από το ανώτατο δικαστήριο στο προάστιο του Μπομπινί. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 37 άτομα τα οποία προσήχθησαν και αναμένεται να δικαστούν.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και απαίτησαν Δικαιοσύνη για τον βιασμό του 22χρονου Theo.

Με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, σε δηλώσεις προέβη η Marine Le Pen, η οποία εξέφρασε για ακόμα μια φορά την υποστήριξή της στην αστυνομία και εν μέσω προεκλογικής

περιόδου χαρακτήρισε ως «ανάξιες» δηλώσεις πολιτικών για συχνά «ρατσιστική» αντιμετώπιση μερίδας πολιτών από τα αστυνομικά όργανα.

Συγκεκριμένα, η Marine Le Pen είπε:

Χορεύουμε πάνω σε ένα ηφαίστειο, είναι προφανές ότι δεν αποκομίσαμε κανένα μάθημα από τα επεισόδια του 2005

Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε: «αυτοί οι αλήτες αναζητούν κάθε ευκαιρία για να σπείρουν το μίσος τους για τη Γαλλία, για το κράτος δικαίου, για τις αστυνομικές δυνάμεις, σπάζοντας, καταστρέφοντας και βάζοντας φωτιά, όπως χθες που έβαλαν φωτιά ακόμα και σε αυτοκίνητο με μικρά παιδιά, που τελικά αποφύγαμε, τελευταία στιγμή, ένα ακόμα δράμα».

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου απέδωσε την κατάσταση την οποία επικρατεί «στη χλιαρή αντιμετώπιση από τις έως τα τώρα κυβερνητικές πολιτικές που έχουν δώσει σε πολλούς την πεποίθηση ότι μπορούν να δρουν ατιμωρητί» και εξήγησε:

Θεωρώ ότι είναι ανάξιο να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από πολιτικούς υπεύθυνους, οι οποίοι φέρουν επί της ουσίας την ηθική ευθύνη για τα χθεσινά γεγονότα και αυτά που ζήσαμε τις 2-3 τελευταίες νύχτες. Και εάν ανάμεσα στους αστυνομικούς όπως άλλωστε και στους δημοσιογράφους μπορεί να υπάρξουν 2-3 άτομα που έχουν δείξει ρατσιστική συμπεριφορά, ανήκει στη Δικαιοσύνη να το αποφασίσει

photo:ΑFP PHOTO / Patrick KOVARIK

The post Μπαράζ συλλήψεων για τα επεισόδια στη Γαλλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα