Τσακαλώτος: Συλλογικές οι αποφάσεις στη διαπραγμάτευση

16:20 12/2/2017 - Πηγή: iPop

Για τις συλλογικές αποφάσεις των μελών της Κυβέρνησης σχετικά με την διαπραγμάτευση μίλησε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας «Στη διαπραγματευτική ομάδα δεν έχουμε λευκή επιταγή».

O υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε κατά τη διάρκεια ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «διαπραγματευόμαστε σκληρά γιατί αυτό απορρέει από συλλογικές αποφάσεις».

Ο ΥΠΟΙΚ

έστειλε το δικό μήνυμα προς το ΔΝΤ, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας στα στελέχη του κόμματος ότι δεν είναι εκείνος που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις στη διαπραγμάτευση. Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε το Ταμείο «εάν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα να σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων».

«Καλώς κρατάμε κάτι στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές. Φτάνει ένα σημείο που τίποτα δεν κλείνει μέχρι όλα να κλείσουν. Κανείς από την ΕΕ και τους θεσμούς δεν συμμερίζεται ότι καθυστερούμε. Το τρίγωνο Ελλάδα, ΔΝΤ και κάποια κράτη μέλη είναι δύσκολο, με εκλογές, μεταναστευτικό κτλ. Όλοι προσπαθούν να βρουν λύση με διάφορους περιορισμούς» υπογράμμισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε:

Το ΔΝΤ δεν το ενδιαφέρει το μέγεθος του πλεονάσματος του 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να μας σπρώξει σε μέτρα όπως συνταξιοδοτικό και αφορολόγητο. Δεν θα με πείραζε που είναι η άποψη του αλλά με πειράζουν οι αμφισβητήσιμες μελέτες για να στηρίξουν τις θέσεις τους

Εστιάζοντας στον Thomsen ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε:

Είναι να γελά κάνεις με αυτό που είπε ο Thomsen ότι οι Έλληνες είναι το ίδιο εύποροι με τους Γερμανούς. Τον κάλεσα να πάμε Γερμανία να συγκρίνουμε επί τόπου. Εάν το ΔΝΤ θέλει να συμμετέχει, πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες και θυσίες του λαού μας, το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για εργασιακά και αν θέλει να πιέσει ας πιέσει τις χώρες που δεν θέλουν για την Ελλάδα λογικά πλεονάσματα

«Πότε δεν είχαμε στη διαπραγματευτική ομάδα λευκή επιταγή, διαπραγματευόμαστε σκληρά γιατί αυτό απορρέει από συλλογικές αποφάσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε και ελπίζουμε με καλή πίστη ότι μπορούμε να έχουμε πολιτική συμφωνία» είπε στο κλείσιμο της ομιλία του.

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Τσακαλώτος: Συλλογικές οι αποφάσεις στη διαπραγμάτευση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα