Αυλαία για την τουρνέ Τσακαλώτου με την πιο δύσκολη συνάντηση

07:34 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα πέφτει η αυλαία της ευρωπαϊκής τουρνέ που ξεκίνησε ο Ε. Τσακαλώτος την προηγούμενη εβδομάδα. Για το τέλος έμεινε και η πιο δύσκολη συνάντηση: με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έχει ενημερώσει μέχρι στιγμής τους Ευρωπαίους ομολόγους του για το ασφαλιστικό, για την πορεία του ελληνικού προγράμματος αλλά και την ελάφρυνση του χρέους.

Τα μηνύματα που έχουν στείλει οι Ευρωπαίοι είναι θετικά, με το κλίμα να προετοιμάζεται σωστά ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης,

που θα είναι και το πρώτο της χρονιάς.

Σήμερα όμως, ο κ. Τσακαλώτος καλείται να αντιμετωπίσει και να πείσει τον πιο σκληρό απ’ όλους: τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα επιχειρήσει να αντιληφθεί τις προθέσεις του κ. Σόιμπλε όσον αφορά την πρώτη αξιολόγηση, αλλά και τη στάση απέναντι στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Θετικά μηνύματα από Ντάισελμπλουμ και Τζακ Λιου

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε σχετικά με τη συνάντησή του με τον Ε. Τσακαλώτο:

«Είχαμε ικανοποιητικές συνομιλίες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κοιτάξαμε μπροστά και συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αφορούν στην Ελλάδα ενόψει Eurogroup».

Επιπλέον πρόσθεσε: «Όταν μίλησα για πολύμηνη διαπραγμάτευση, δεν αναφέρθηκα μόνο στην πρώτη αξιολόγηση, αλλά για μια συνολική λύση που αφορούσε αξιολόγηση και λύση για το χρέος μαζί».

Γενικά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συνάντηση σε θετικό κλίμα, με τον επικεφαλής του Eurogroup να είναι πρόθυμος να συζητήσει τα ελληνικά ζητήματα.

Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσακαλώτος-Τζακ Λιου, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είπε πως η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο Τζακ Λιου τόνισε ότι από την μεριά της και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

The post Αυλαία για την τουρνέ Τσακαλώτου με την πιο δύσκολη συνάντηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα