Αντιμετώπισε το άγχος της δουλειάς με πρακτικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα

20:41 11/6/2021 - Πηγή: iPop

Το εργασιακό άγχος μπορεί να το βιώνεις σε ό,τι βαθμίδα κι αν δουλεύεις, απ’ τη χαμηλότερη μέχρι την υψηλότερη. Φυσικά, το πόσο έντονα το βιώνεις εξαρτάται και από σένα. Αν, όμως, νιώθεις κι εσύ ότι οι παλμοί σου ανεβαίνουν, το κεφάλι σου πάει να σπάσει, έχεις έντονο το αίσθημα της ανεπάρκειας, φοβάσαι συνεχώς ότι θα αποτύχεις και δεν μπορείς να δουλέψεις με ήρεμους ρυθμούς, είναι σχεδόν δεδομένο ότι υποφέρεις από στρες. Αντιμετώπισε το άγχος της δουλειάς τώρα με πολύ απλές πρακτικές συμβουλές.

Αντιμετώπισε το άγχος της δουλειάς

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Τη στιγμή

που βιώνεις έντονο άγχος στη δουλειά, κάνε ένα μικρό διάλειμμα, πάρε μερικές ανάσες, περπάτησε -η άσκηση μειώνει το άγχος και αυξάνει την παραγωγικότητα-, πες μια κουβέντα με έναν συνάδελφο.

Pexels

Κράτα λίστα με υποχρεώσεις

Όταν έχεις όλα τα tasks μαζί χαομένα στο μυαλό σου, δεν μπορείς να τα βάλεις σε μια τάξη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να έχεις καθημερινό calendar με τις προτεραιότητες ώστε να δουλεύεις οργανωμένα, με λιγότερο άγχος αφού ξέρεις τις υποχρεώσεις που έχεις.

Κάνε συμμάχους στη δουλειά

Μην το ζεις μόνη σου όλο αυτό! Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους στη δουλειά που ξέρεις ότι θα σε ακούσουν και θα σε υποστηρίξουν και θα κάνεις κι εσύ το ίδιο για εκείνους. Φρόντισε, λοιπόν, να αναπτύξεις δεσμούς με τους συναδέλφους σου.

3+1 αποτελεσματικά βήματα για να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας και να απαλλαγείς από το άγχος και την πίεση της δουλειάς

Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες

Μην περιμένεις ότι κάθε μέρα θα είσαι το ίδιο παραγωγική. Είναι ΟΚ το να μην είσαι τέλεια κάθε μέρα, έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο! Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες απ’ τον εαυτό σου και να μην αυτομαστιγώνεσαι με το παραμικρό.

Freepik

Θετική διάθεση

Αν ξεκινάς τη μέρα σου με αρνητική τάση προς τη δουλειά, μην περιμένεις ότι θα μπορέσεις να βγάλεις τη μέρα με ευχάριστο τρόπο. Ο αρνητισμός σου απορροφά την ενέργεια και σε κάνει να χάνεις το κίνητρό σου.

Το εργασιακό άγχος το βιώνουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι και δεν είσαι μόνη σε αυτό. Εάν το άγχος χαρακτηρίζει όλη τη ζωή σου, μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια και από έναν επαγγελματία, για την σωστή διαχείρισή του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αντιμετώπισε το άγχος της δουλειάς με πρακτικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα