Καλοκαίρι με δραστηριότητες που προάγουν την υγεία και την ευεξία

Η φυσική δραστηριότητα προάγει το αίσθημα της ευτυχίας και είναι σημαντική για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας και της ευεξίας. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι η εποχή που μπορείς να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερες δραστηριότητες εκτός σπιτιού, όταν ο καιρός το επιτρέπει, αλλά κι εντός, όταν χρειάζεσαι λίγη χαλάρωση. Συγκεντρώσαμε για σένα μερικές ιδέες, για καλοκαιρινές δραστηριότητες που προάγουν την υγεία και την

ευεξία.

Ώρα για «εξερεύνηση»

Αν έχεις ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σου, σε κάποιο εξωτικό νησί ή σε μια όμορφη πόλη, σίγουρα θα θέλεις να την εξερευνήσεις. Για να ανακαλύψεις όσες περισσότερες ομορφιές μπορείς. Γιατί να μην κάνεις το ίδιο και με την πόλη σου; Άλλωστε, οι διακοπές δεν διαρκούν για πάντα.

Ακόμα κι αν ζεις πολλά χρόνια σε μια πόλη, υπάρχει περίπτωση να μην έχεις γνωρίσει όλους τους θησαυρούς που κρύβει. Με το smartphone σου στο χέρι και με τη βοήθεια κάποιας εφαρμογής περιήγησης της πόλης σου ή το Google maps, οργάνωσε τοπικούς ή θεματικούς περιπάτους και θα εκπλαγείς με το τι κρύβει η κάθε γειτονιά και το κάθε δρομάκι. Επιπλέον, το καλοκαίρι είναι γεμάτο εκδηλώσεις. Εκθέσεις, κινηματογραφικές βραδιές, υπαίθριες παραστάσεις, περίπατους. Μάθε τι οργανώνεται στην πόλη σου και λάβε μέρος σε όποιες πιστεύεις ότι θα σου προφέρουν ευχαρίστηση.

Φωτογραφικές εξορμήσεις

Κατάγραψε τις ιδέες σου κι ασχολήσου με μία photo challenge κάθε ημέρα. Το smartphone σου είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Είναι πάντα μαζί σου, πολλά μοντέλα πλέον διαθέτουν απίστευτους φακούς και είναι σίγουρα το πρώτο που σκέφτεσαι όταν κάποιος σου λέει «έλα να τραβήξουμε μια φωτογραφία». Βόλτα στην πόλη, στην εξοχή, ή μια απόδραση στη θάλασσα. Όπου κι αν βρίσκεσαι, με ένα selfie stick θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες με την παρέα σου.

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις και να μοιραστείς εντυπωσιακά πορτρέτα με απίστευτες λεπτομέρειες και παράλληλα να επεκτείνεις τις δεξιότητές σου στον τομέα της φωτογραφίας, μία φωτογραφική μηχανή mirrorless ή DSLR θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες.

 

Βόλτες με το ποδήλατο

Ακόμα κι αν δεν έχεις ασχοληθεί με την ποδηλασία, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις. Αν δεν έχεις ποδήλατο, μπορείς να δοκιμάσεις με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που αποκτά κανείς με το ηλεκτρικό ποδήλατο, είναι ότι μπορεί να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς να σπαταλάς ενέργεια. Γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να “ζοριστείς” ή και να μειώσεις ταχύτητα σε ανηφόρες. Προτίμησε μοντέλο με αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να το μεταφέρεις εύκολα στα μέσα, ή για να το παίρνεις μαζί σου στις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.

Ανακάλυψε τα ηλεκτρικά πατίνια

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ανακαλύψεις τα ηλεκτρικά πατίνια και τα πατίνια ισορροπίας. Απόλαυσε ατέλειωτες βόλτες στην άδεια πόλη ή πάρε το μαζί σου στις διακοπές. Το ηλεκτρικό πατίνι είναι ένα σύγχρονο, επαναφορτιζόμενο «μαγικό χαλί», που σε κάνει να νιώθεις ότι πλανιέσαι στον αέρα και σε μετακινεί πιο γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά.

Αν πάλι η ισορροπία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πατίνι, είτε στη βόλτα είτε στην καθημερινότητά σου. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου, όπως ένα ηλεκτρικό scooter.

Υπαίθρια άσκηση

Οι καλοκαιρινές μέρες είναι ιδανικές για τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο και γενικότερα για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε όμορφες περιοχές της πόλης, ενεργοποιώντας παράλληλα τον μεταβολισμό και δυναμώνοντας το σώμα μας.

Αν η κίνηση και το καυσαέριο της πόλης σε αποτρέπει να ασχοληθείς με την υπαίθρια άσκηση, μάθε ότι υπάρχουν πολλές «οάσεις» που προσφέρονται για άθληση. Μάλιστα, μπορεί κάποιες να βρίσκονται πολύ κοντά σου. Για παράδειγμα, αν είσαι κάτοικος Αθήνας, ο Εθνικός Κήπος ή και το Άλσος Βεΐκου είναι εξαιρετικές επιλογές για τρέξιμο ή για ποδηλασία στο κέντρο της πόλης. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου αποκαλύψει πολλά μέρη για άθληση. Βάλε τα ακουστικά σου, ρύθμισε το smartwatch σου, και μέτρησε την πρόοδό σου!

Καλοκαίρι και περισσότερη διάθεση για διάβασμα

Τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως είναι το χρονικό διάστημα που χαλαρώνεις και μπορείς να αφιερώσεις τις ελεύθερες ώρες στο διάβασμα. Είτε είσαι στην παραλία είτε στον κήπο είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, το βιβλίο μπορεί να σου κρατήσει ευχάριστη παρέα. Επιπλέον, εξασφαλίζεις με αυτόν τον τρόπο και την απαραίτητη «πνευματική άσκηση». Μπορείς να αναζητήσεις αγαπημένα βιβλία σε ψηφιακή μορφή, για να τα απολαύσεις στο tablet σου.

Ευκαιρία για βραδιές reunion

Αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να οργανώσεις τις καλύτερες βραδιές reunion. Το καλοκαίρι, άλλωστε, μας βρίσκει όλους πιο χαλαρούς και διαθέσιμους για βραδινές εξόδους. Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα οι συνεννοήσεις θα γίνουν πολύ εύκολα. Έτσι θα έχεις τη χαρά να θυμηθείς τα παλιά με τους συμμαθητές σου.

Ψυχαγωγία στο σπίτι

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που ο καιρός αλλάζει απότομα. Γίνεται άστατος ή εμφανίζονται τα έντονα καλοκαιρινά μπουρίνια. Κάποιες άλλες φορές η πολλή ζέστη ή η κούραση σε ωθούν στο να αναζητήσεις τη δροσιά του κλιματιστικού μέσα στο σπίτι σου. Σε κάθε περίπτωση, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για ψυχαγωγία στο σπίτι.

Κάλεσε φίλους και απολαύστε στο σπίτι ή στη βεράντα, αγαπημένες παλιές και νέες ταινίες. Ετοίμασε σπιτικό ποπ κορν, πρόσφερε παγωμένα αναψυκτικά και όλα θα θυμίζουν θερινό κινηματογράφο. Εναλλακτικά, καθίστε όλοι γύρω από την τηλεόραση του σαλονιού και παίξτε ξεκαρδιστικά παιχνίδια στην παιχνιδοκονσόλα. Να έχεις κατά νου ότι ίσως να μη φτάσουν μόνο δύο controllers. Μπορεί να φέρει ο καθένας το δικό του, αρκεί φυσικά να είναι συμβατό με την κονσόλα σου.

Ώρα για «υψηλή μαγειρική»

Με παρέα ή χωρίς, δοκίμασε μαγειρικούς συνδυασμούς αυτοσχεδιάζοντας ή ακόμη κι από συνταγές που θα βρεις στο διαδίκτυο. Ένα tablet είναι ιδανικός βοηθός στην κουζίνα σου. Μπορείς να το ακουμπήσεις στον πάγκο σου, ενώ παρακολουθείς οποιοδήποτε βίντεο μαγειρικής και ακολουθείς πιστά τα βήματα του σεφ. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, εξέτασε να αναβαθμίσεις τις συσκευές κουζίνας, επενδύοντας σε χρήσιμα «εργαλεία» όπως είναι η κουζινομηχανή. Για να βγάζεις εις πέρας όποια συνταγή θέλεις να δοκιμάσεις.

Δοκίμασε διαφορετικά look

Το καλοκαίρι είναι υπέροχο και το ίδιο πρέπει να είναι και οι εμφανίσεις σου. Δοκίμασε διαφορετικά στυλ χτενίσματος με τις κατάλληλες χτένες και κλιπ μαλλιών. Μάθε να φορμάρεις τα μαλλιά σου στο σπίτι με συσκευές όπως σεσουάρ, ψαλίδια μαλλιών και ισιωτικές, για να μην χρειάζεται να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο. Το ίδιο ισχύει και για το ντύσιμο. Δημιούργησε διαφορετικά καλοκαιρινά looks για τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Και μην ανησυχείς αν δεν έχεις χρόνο για να αναζητήσεις τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Με τον όρο αναζήτησης “Clothing Apps” θα βρεις δεκάδες εφαρμογές μόδας για το κινητό σου και να πάρεις αμέτρητες ιδέες ντυσιμάτων.

The post Καλοκαίρι με δραστηριότητες που προάγουν την υγεία και την ευεξία appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
καλοκαιρι, υγεια, ευεξια, google maps, ποπ κορν, καιρος, google, maps, photo, λύση, stick, dslr, ηλεκτρικος, σημαίνει, scooter, αθηνα, tablet, reunion, ποπ, σεφ, στυλ, blog, κινηση στους δρομους, βιβλια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, βιντεο, ποδηλατο, αδεια, βημα, θαλασσα, κηπος, κωτσοβολος, νησι, οριζοντες, παιχνιδια, σεφ, ταινιες, τηλεοραση, φυσικη, φωτογραφιες, ωρα, blog, dslr, google maps, maps, ακουστικα, αλσος, απλα, βιβλιο, βοηθεια, γειτονια, γινεται, διαστημα, διαδικτυο, δικτυα, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκθεσεις, ενεργεια, εποχη, εφαρμογες, ζεστη, ιδεες, ιδιο, ηλεκτρικο ποδηλατο, ισχυει, ισορροπια, κινητο, κινηση, κουζινα, κομμωτηριο, λεπτομερειες, λύση, μαζι σου, μαλλια, μηνες, μοντελα, μορφη, μπορεις, νεες ταινιες, ντυσιμο, παντα, ομορφη, ποπ, ποπ κορν, σεσουαρ, σιγουρα, σκεφτεσαι, συνταγη, σωμα, σπιτι, στην κουζινα, στυλ, συγχρονο, τρεξιμο, φυσικα, χερι, χαρα, ψηφιακη, ωρες, αφιερωσεις, ασφαλεια, βηματα, εμφανισεις, photo, για σενα, κηπο, νιωθεις, reunion, scooter, σημαίνει, tablet, υγειας, υπεροχο, βοηθος, stick
Τυχαία Θέματα