Άρση μέτρων: Το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα | Πού είναι απαραίτητη;

10:06 29/4/2020 - Πηγή: iPop
| Πού

Απαραίτητη θα είναι η χειρουργική μάσκα από τις 4 Μαΐου σε όλους τους κλειστούς χώρους κι όχι μόνο. Πρόστιμο στους παραβάτες. Αναλυτικά πού θα πρέπει φοράμε μάσκα.

Πού είναι απαραίτητη η χειρουργική μάσκα;

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κομμωτήρια, καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα

με το σχέδιο της Κυβέρνησης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από εργαζομένους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Υποχρεωτική είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είπε χαρακτηριστικά πως «για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής».

Από τη Δευτέρα ανοίγουν βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Παπαθανάσης είπε πως «είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων».

Υποχρεωτική -φυσικά- είναι η μάσκα και στα νοσοκομεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες

Το ύψος των προστίμων θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με αυτά της άσκοπης μετακίνησης που ισχύει έως τις 4 Μαΐου, δηλαδή στα 150 ευρώ.

Θα παραμείνει, επίσης, το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που θα παραβούν τους περιορισμούς και θα δοκιμάσουν να ανοίξουν πριν να τους επιτραπεί, όπως επίσης και το πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων.

Το πρόστιμο των 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων:

Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων; | Αναλυτικά όσα θα ισχύουν

Διαβάστε πώς βάζουμε σωστά τη μάσκα:

Ο τρόπος για να βάλεις και να βγάλεις σωστά τη μάσκα

Photo: Pexels

Το άρθρο Άρση μέτρων: Το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα | Πού είναι απαραίτητη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα