Απορρίπτει το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο Φίλης

13:40 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απορρίπτει το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας πως τέτοια αιτήματα, στοχεύουν στην πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφερόμενος στα αιτήματα περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, τα οποία τέθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό, υπογραμμίζει πως «το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση διευκολύνει σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης,

που υπονομεύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των θεσμών», αποτελώντας ουσιαστικά ένα «τέχνασμα συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων για την εξουδετέρωση της απειλής που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους».

Ο υπουργός Παιδείας, φαίνεται παράλληλα να απορρίπτει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και συμμαχιών με το ΠΑΣΟΚ , αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος συνεχίσουν να «λειτουργούν συμπληρωματικά προς τη ΝΔ και διαγκωνίζονται στην εκπροσώπηση του σοσιαλφιλελευθερισμού».

Αναφερόμενος τώρα στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ο Νίκος Φίλης, δηλώνει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για έναν «πανεθνικό στόχο» και η οποία απαιτεί τη «μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Τέλος ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας γύρω από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον εκδοτικό όμιλο του ΔΟΛ, χαρακτηρίζει πολιτικό εκβιασμό τα σχετικά δημοσιεύματα, διαμηνύοντας πως «ο ΔΟΛ έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις σαν μια «καλοταϊσμένη γάτα Ιμαλαΐων. Η Κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με μεγαλοεκδότες, δεν χαρίζεται, δεν εκβιάζεται από τα συμφέροντα όσο μεγάλα κι’ αν είναι, όσο ισχυρά κι΄αν φαντασιώνονται πως είναι».

The post Απορρίπτει το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο Φίλης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα