Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις: 2 με 3 χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν μολυνθεί

18:33 19/3/2020 - Πηγή: iPop

Ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του στον πλανήτη και η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο. 46 νέα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανεβάζουν τον αριθμό στους 464. 

46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας. Συνολικά 464 κρούσματα έχουν καταγραφεί επισήμως εκ των οποίων τα 72 έχουν

απροσδιόριστη πηγή.  78 νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι 2 με 3 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Η στρατηγική μας σαν χώρα, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, έχει θεμέλιο λίθο την διαφάνεια, την αλήθεια, την αποφύγει του στίγματος, την αλληλεγγύη με τον κόσμο.

Ακόμη ένας άνδρας από την Καστοριά, έχασε τη ζωή του σήμερα Πέμπτη. Πρόκειται για έναν 70χρονο, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Τσιόδρας εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του κορονοϊού. Παράλληλα, ανακοίνωσε κι ένα χαρμόσυνο γεγονός καθώς γεννήθηκε ένα μωράκι χθες Τετάρτη στο Αττικό.

Πολύ περισσότερο, σημείωσε πως η εμφάνιση δύσπνοιας δείχνει εξέλιξη προς σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια. Στόχος είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς και να κολλήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

Ενώ ακόμη, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η πειραματική έρευνα για εμβόλιο στις ΗΠΑ.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Κλείνουν τα ξενοδοχεία

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού κλείνουν τα ξενοδοχεία μέχρι και τέλος Απριλίου λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η  υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου. Το ποια ξενοδοχεία θα αποφασίσουν οι Σύλλογοι των Ξενοδόχων.

Παράλληλα, στην τακτική ενημέρωση τονίστηκε πως όσοι επιστρέφουν είναι υποχρεωτική η 14ημερη επιτήρησή τους. Όσοι έρχονται θα συμπληρώνουν μια συγκεκριμένη φόρμα και θα υπάρχουν έλεγχοι για το αν τηρούν την οδηγία για τις 14 ημέρες καραντίνας.

Την ίδια στιγμή, έγινε αυστηρή σύσταση οι πολίτες να παραμείνουν στην κατοικία τους και η κυκλοφορία να γίνεται μόνο για ζωτικές ανάγκες.

Μέχρι στιγμής, η ρητή απαγόρευση και ο έλεγχος ισχύει για τις συναθροίσεις δέκα ατόμων και άνω. Κάθε μέτρο, ωστόσο, είναι ανοιχτό. Όπως ειπώθηκε στην ενημέρωση «κάνουμε σύσταση σε κάθε πολίτη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάσταση. Ο καθένας δεν πρέπει να χαλαρώσει απέναντι στις οδηγίες κι αν δεν το αντιλαμβάνονται και έχουμε κινητικότητα, κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στα μεταμεσονύχτια δρομολόγια Μετρό και Τραμ

Το άρθρο Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις: 2 με 3 χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν μολυνθεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα