Το κόλπο για να διατηρήσεις τις φράουλές σου φρέσκες όσες περισσότερες μέρες γίνεται

20:16 3/4/2022 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές έχεις ανοίξει το ψυγείο γεμάτη όρεξη να φας φράουλες και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχουν χαλάσει και αναρωτιέσαι, «μα καλά πότε πρόλαβαν»; Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές αυτά τα τέλεια φρούτα τείνουν να χαλούν λίγες μέρες μετά την αγορά τους, γεγονός που οδηγεί στην σπατάλη περισσότερων χρημάτων αλλά και στην σπατάλη φαγητού. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις φρέσκες τις φράουλες σου όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται!

Συνέχισε

να διαβάζεις και μάθε όλα τα μυστικά!

Το μυστικό για να διατηρήσεις τα αβοκάντο σου φρέσκα για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται

«Πώς να διατηρήσω φρέσκες τις φράουλες;» Το μυστικό της αποθήκευσης

Όταν φυλάσσονται σωστά στο ψυγείο χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους, οι φράουλες μπορούν να παραμείνουν φρέσκες για έως και μία εβδομάδα. Να κοιτάς πάντα τα φρούτα σου για να δεις αν έχουν μούχλα ή άλλα σημάδια αλλοίωσης πριν τα καταναλώσεις.

Τοποθέτησέ τες σε αεροστεγή γυάλινα σκεύη: Μετάφερε τις άπλυτες φράουλες σε ένα γυάλινο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων ή μπολ και βεβαιώσου ότι είναι σφραγισμένο καλά.Μέθοδος χαρτοπετσέτας: Τοποθέτησε μια καθαρή, στεγνή χαρτοπετσέτα σε ένα δοχείο και βάλε από πάνω άπλυτες φράουλες. Κλείσε το καπάκι και τοποθέτησε το δοχείο στο ψυγείο.Ξέπλυνέ τες με διάλυμα ξιδιού: Μούλιασε τις φράουλες σε διάλυμα ξιδιού (ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό) για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγισέ τες, στέγνωσέ τες και τοποθέτησέ τες σε μια καθαρή χαρτοπετσέτα σε ένα γυάλινο δοχείο. Τοποθέτησε χαλαρά το καπάκι και φύλαξέ τες στο ψυγείο.Πώς να αποθηκεύσεις τις κομμένες φράουλες

Εάν είναι πιο βολικό να κόψεις εκ των προτέρων τις φράουλες πριν τις αποθηκεύσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους αποθήκευσης για να διατηρήσεις φρέσκες τις κομμένες φράουλες. Μπορείς, επίσης, να τις τυλίξεις σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Απλά να ξέρεις ότι μόλις πλυθούν και κοπούν οι φράουλες, θα αλλοιωθούν πιο γρήγορα και γενικά θα διαρκέσουν μόνο τρεις έως τέσσερις ημέρες στο ψυγείο.

Freepik

Τούρτα με φράουλες: Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού!

Μπορείς να καταψύξεις τις φράουλες;

Ναι, μπορείς τις καταψύξεις! Και σε αντίθεση με κάποια άλλα τρόφιμα, οι φράουλες μπορούν να καταψυχθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή – ολόκληρες, κομμένες στη μέση, κομμένες σε φέτες ή ακόμα και θρυμματισμένες.

Για να παγώσεις κομμένες φράουλες, το οποίο είναι ιδανικό αν θα τις χρησιμοποιήσεις σε ένα νόστιμο επιδόρπιο ή σε ένα υγιεινό smoothie, τοποθέτησέ τες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα φύλλο ψησίματος. Κατέψυξε τις φράουλες για λίγες ώρες, τοποθέτησέ τες σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλε τες ξανά στην κατάψυξη. Με αυτή τη μέθοδο, οι κατεψυγμένες φράουλες μπορούν να παραμένουν φρέσκες για περίπου 10 έως 12 μήνες.

Για να επανέλθουν οι φράουλες σε θερμοκρασία δωματίου, απλά βγάλε τες από την κατάψυξη. Απλώς σημείωσε ότι, μόλις αποψυχθούν, θα φαίνονται λίγο πιο σκούρες και θα έχουν πολύ πιο απαλή υφή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το κόλπο για να διατηρήσεις τις φράουλές σου φρέσκες όσες περισσότερες μέρες γίνεται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το κόλπο για να διατηρήσεις τις φράουλές σου φρέσκες όσες περισσότερες μέρες γίνεται,