Αποφασισμένοι πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη

09:00 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες μόλις ώρες μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, πρόσφυγες από την Συρία δηλώνουν στον Guardian ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στην Ευρώπη και ότι θα βρουν τον τρόπο να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Οι Σύροι που βρίσκονται στην Τουρκία τονίζουν ότι δεν θα σταματήσουν να ψάχνουν τρόπο να φθάσουν στην Ελλάδα

κι από εκεί να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ορισμένοι σημειώνουν πως θα πρέπει να σκεφτούν εναλλακτικές διαδρομές, διότι διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Ευρώπη θα κρατήσει την υπόσχεσή της για μετεγκατάσταση.

23χρονη φοιτήτρια από την Συρία που βρίσκεται στην Τουρκία δηλώνει:

Είναι παράνομο έτσι κι αλλιώς, οπότε οι διαφορετικοί κανόνες δεν θα μας αποτρέψουν. Θα βιαστώ να το κάνω, σε περίπτωση που θέσουν σε εφαρμογή τη συμφωνία. Όμως, εκείνοι που δεν φοβούνται να μπουν σε μία βάρκα εδώ, εννοείται ότι δεν φοβούνται τέτοιους κανόνες

Ένας άλλος Σύρος πρόσφυγας τονίζει στον Guardian πως πλέον δεν έχει λόγο να επιθυμεί να φθάσει στην Ευρώπη και περιμένει απλώς να γυρίσει στην πατρίδα του.

Σύρος που κατάφερε να περάσει με βάρκα στην Ελλάδα πέρυσι είπε πως οι ομοεθνείς του σίγουρα θα επιχειρήσουν να βρουν εναλλακτικές διαδρομές, εάν τελικά αποδειχθεί πως εκείνοι που θα επιστρέφουν στην Τουρκία δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της μετεγκατάστασης.

«Με αυτό τον τρόπο, κανείς δεν θα πηγαίνει στην Ελλάδα δια θαλάσσης. Δεν θα χρησιμοποιούν την Ελλάδα πλέον, αλλά θα βρουν άλλο τρόπο για να μπουν στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Σύρος που πλέον βρίσκεται στην Γερμανία με την οικογένειά του.

Για αύξηση των πλαστών εγγράφων κάνει λόγο ένας άλλος πρόσφυγας, τονίζοντας πως οι διακινητές θα βρουν άλλες διαδρομές.

Photo: Petros Giannakouris/AP

The post Αποφασισμένοι πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα