Πρεμιέρα για το κίνημα του Βαρουφάκη

08:50 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Από το Βερολίνο και με μια ημερίδα ξεκινά η πορεία του κινήματος του Γιάνη Βαρουφάκη «διεθνές Κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης DiEM 2025».

Το βασικό σύνθημα του κινήματος είναι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα εκδημοκρατιστεί ή θα διαλυθεί» και στόχο έχει να επανέλθει η Δημοκρατία στην Ε.Ε., κάτω από την καθοδήγηση του πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί για την παρουσίαση του νέου κινήματος στις 11:00 ώρα Ελλάδος και στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει 17 ομιλίες, διάλειμμα, 16 ομιλίες, ακόμα 16 παρεμβάσεις, ενώ στις 20:30 αναμένεται

πως θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του κινήματος.

Πρωταγωνιστής και συντονιστής ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι τρεις κύκλοι ομιλιών:

«Η Ευρώπη μας που κατακερματίζεται και η απάντηση του DiEM – Επαναπροσδιορίζοντας τις φυγόκεντρες δυνάμεις και τις αυξανόμενες διαιρέσεις που διαλύουν την ΕΕ: Πρόσφυγες, Σύνορα και Φράκτες (Σένγκεν), το Φρούριο της Ευρώπης (Frontex), Ανισότητα-Φτώχεια, Σοβινισμός, Εθνικισμός, Ανασφάλεια».«Η Οικονομική Ανάλυση του DiEM 2025 και το πλαίσιο της πολιτικής του»«Τι Οφείλει να κάνει το DiEM 2025;», όπου θα υπάρξει ομιλία και της Δανάης Στράτου.

Σχετικά με την χρηματική ενίσχυση του κινήματος, αναφέρεται πως «η δυνατότητα οικονομικής συνδρομής στο DiEM είναι ανενεργής (sic). Δεν θέλουμε τα χρήματά σας. Τουλάχιστον όχι τώρα. Αφού το DiEM συγκροτηθεί και τα μέλη του γραφτούν και συμμετάσχουν στην απόφαση για το πώς (και με ποιους κανόνες διαφάνειας) θα χρησιμοποιηθεί η ‘αποξενωμένη ουσία’ της ανθρώπινης εργασίας (όπως ορίζει το χρήμα ο Μαρξ), τότε μόνο θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα οικονομικής συνδρομής. Έως τότε, το DiEM ζητά από εσάς την συμμετοχή σας στην πανευρωπαϊκή, κοινή, προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Ευρώπης».

The post Πρεμιέρα για το κίνημα του Βαρουφάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα