Περικοπές στις κρατικές δαπάνες κι όχι αύξηση των εισφορών, προτείνουν οι Ευρωπαίοι

07:52 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέα προβλήματα προκαλούνται από την έκθεση της ΕΚΤ, η οποία τονίζει πως η στρατηγική της Ελλάδας είναι εν μέρει λάθος, καθώς αυτή την στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι η περικοπή κρατικών δαπανών και όχι η αύξηση των εισφορών.

Η έκθεση της ΕΚΤ επιβεβαιώνει τους φόβους των Θεσμών ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, καθώς αναφέρει πως ακόμα και με τα μέτρα που έχει προτείνει να λάβει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό,

δεν θα επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα από την αύξηση στους φόρους και τις εισφορές θα είναι μόνο προσωρινά κι αυτό που πραγματικά χρειάζεται για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Οι Θεσμοί δεν επιστρέφουν αν δεν δουν προτάσεις και η Κυβέρνηση τρέμει

Δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί, εάν δεν λάβουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις, ήταν η άποψη που εξέφρασαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, μιλώντας στο γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, MNI.

«Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα, αν δεν λάβουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις», ήταν τα λόγια των αξιωματούχων, οι οποίοι συνέχισαν λέγοντας: «οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές μπορούν να διαρκέσουν έως και μήνες, εάν η ελληνική Κυβέρνηση δεν συνεργαστεί πλήρως».

Τα λόγια των αξιωματούχων επιβεβαιώνουν τον χειρότερο φόβο του Ε. Τσακαλώτου, ο οποίος είπε: «Μετά την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών, θα χρειαστούν δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων έως ότου ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Αν πάμε Μάιο-Ιούνιο, καήκαμε».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε την Δευτέρα πως:

Οι επικεφαλής έφυγαν την περασμένη Παρασκευή. Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε Eurogroup και Ecofin και περιμένουμε οι Θεσμοί να επιστρέψουν. Η πρώτη εβδομάδα ήταν αναγνωριστική. Τα καλά σημάδια είναι ότι στα δύο μέτωπα -ασφαλιστικό και φόρος εισοδήματος- συμφωνούμε ότι έχουν δομικό χαρακτήρα. Συμφωνούμε ότι αποτελούν μεγάλες αλλαγές και συνεισφέρουν στο βασικό στόχο να φτάσουμε το 2018 σε πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ

The post Περικοπές στις κρατικές δαπάνες κι όχι αύξηση των εισφορών, προτείνουν οι Ευρωπαίοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα