Αντιπαθής και μόνη η Μέρκελ (;)

14:04 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση πως η Γερμανίδα Καγκελάριος, είναι μόνη και αβοήθητη στην Ευρώπη εκφράζει σε σχετικό της άρθρο της η Die Welt. Να σημειωθεί, πως η εφημερίδα κάνει λόγο για δύο ανοιχτά μέτωπα με το οποία έρχεται αντιμέτωπη η Καγκελάριος και είναι αυτό του νότου που αρνείται να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας αλλά και αυτό της ανατολής που αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα σημειώνει:

«Στην Ελλάδα οι πολιτικοί του κυβερνώντος

ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λησμονήσει την ταπείνωση και την εθνική εξαθλίωση των περασμένων ετών. Τώρα συμπαρατάσσεται και ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι για ένα μεσογειακό «new deal»».

Ενώ εξηγεί, πως στη χώρα μας, την Πορτογαλία ,τη νότια Ιταλία και την Ισπανία εκατοντάδες «χιλιάδες απόφοιτοι ζουν από την πενιχρή σύνταξη των παππούδων και των γιαγιάδων, καταφεύγουν στους γονείς τους ή προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό».

Παράλληλα, το άρθρο χαρακτηρίζει την Γερμανία «πλούσια», αλλά εξηγεί αναφερόμενη στη Μέρκελ πως έχει χάσει τους υποστηρικτές της. «Δεν έχει κανέναν σύμμαχο εκτός Κομισιόν, δεδομένου ότι ο Κάμερον με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις είναι παρελθόν, ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν έχει παραιτηθεί και ο Ραχόι είναι απλώς ένας πρωθυπουργός χωρίς εξουσία» εξηγεί και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στην αποδυναμωμένη Μέρκελ.

The post Αντιπαθής και μόνη η Μέρκελ (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα