«Πονοκέφαλο» στις Βρυξέλλες φέρνει το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία

13:47 1/10/2016 - Πηγή: iPop

Τον «πονοκέφαλο» των Βρυξελλών φέρεται, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα να φέρνει το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί για τους πρόσφυγες στην Ουγγαρία την Κυριακή.

Ποια θα είναι η ερώτηση στο δημοψήφισμα;

Η Ουγγαρία ρωτά τους πολίτες για την αποδοχή ή μη της μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο

Ούγγρος πρωθυπουργός, Βικτόρ Ορμπάν, συγκεκριμένα θα ρωτήσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τους πολίτες:

«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μη-ουγγρικής καταγωγής πολιτών στην Ουγγαρία, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας;».

Με την εν λόγω κίνηση του ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στρέφει τα πυρά του κατά της Ε.Ε. που έχει αποφασίσει την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της.

Θυμίζουμε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένη χώρα «χτυπά» τους πρόσφυγες, καθώς από την έναρξη του προσφυγικού έχει δείξει πως δεν επιθυμεί να βοηθήσει.

Άλλωστε, η Ουγγαρία, όπως και άλλες χώρες, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια από τις περίπου 1.300 μετεγκαταστάσεις που της αναλογούν.

Βέβαια, η Ε. Ε. δεν κάνει πίσω και έτσι συνεχίζει παρά τις αντιδράσεις τις προσπάθειές για κοινή διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου έχει προτείνει μεταξύ των υπολοίπων επιπλέον έκτακτο μηχανισμού, αλλά και ένα μόνιμο μηχανισμό ποσοστώσεων στην κατανομή των αιτούντων άσυλο.

Τι θα συμβεί αν οι Ούγγροι πουν «όχι» στους πρόσφυγες;

Σαφώς θα εκληφθεί επί της ουσίας ως πλήγμα για τη νομιμοποίηση των πολιτικών της ΕΕ, αλλά παράλληλα και των μελών της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να τονίσουμε πως είχε πει «εάν καθιερωθούν τα δημοψηφίσματα για κάθε απόφαση των υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σε κίνδυνο».

The post «Πονοκέφαλο» στις Βρυξέλλες φέρνει το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα