Αντιμετώπισε το άγχος: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

11:24 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ψυχικά προβλήματα είναι το άγχος. Σίγουρα η αντιμετώπισή του βασίζεται στην προσπάθεια του ίδιου του ατόμου. Πώς πρέπει, όμως, να αντιμετωπίζεις εσύ ένα άτομο που υποφέρει από κρίσεις άγχους και αγχώδη διαταραχή;

Σίγουρα δεν είναι όλες οι μορφές άγχους αρνητικές. Το άγχος μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και μέσω για να επιτύχεις τους στόχους σου. Όμως υπάρχει και ο αντίποδας. Όταν το άγχος καταλαμβάνει τη ζωή σου τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Το πρώτο και το σημαντικότερο όλων είναι να μιλήσεις με το άτομο που υποφέρει από το άγχος. Συζητώντας ότι το

απασχολεί το βοηθάς να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του και να έρθει αντιμέτωπο με αυτές. Ακόμα μπορεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει να είναι απλό και με μία συμβουλή να το βγάλεις από τη δύσκολη θέση.

Ίσως το άτομο που υποφέρει από το άγχος να μην αντιλαμβάνεται τον πραγματικό λόγο. Συνήθως άγχος προκαλεί ο φόβος της αποτυχίας. Η σωστή προετοιμασία βοηθάει το άτομο να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες. Εσύ, λοιπόν, μπορείς να καθοδηγήσεις το άτομα προκειμένου να έχει προετοιμαστεί καλά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει θα χάσεις την ψυχραιμία σου. Αυτά τα άτομα δεν σκέφτονται λογικά την ώρα του άγχους. Επομένως ίσως να υποστηρίζουν παράλογες ιδέες. Προσπάθησε να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου.

Διατήρησε τις παρατηρήσεις σου για όταν περάσει το άγχος. Ίσως είναι καλύτερα να περιμένεις. Η φωνή σου θα ακουστεί όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει και θα είναι έτοιμο το άτομο να αντιμετωπίσει την αλήθεια.

Σίγουρα το άγχος είναι μία δυσάρεστη κατάσταση. Οδηγεί σε δύσκολη θέση τόσο αυτόν που το βιώνει όσο και τα άτομα που συναναστρέφονται με αυτό. Αν θες να είσαι δίπλα στους αγχώδεις φίλους σου προσπάθησε να μπεις στη θέση τους και να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

The post Αντιμετώπισε το άγχος: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα