Ανοίγουν ξανά οι παιδικές χαρές | Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα

19:25 4/6/2020 - Πηγή: iPop

Ανάμεσα στα όσα είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας, ήταν φυσικά και οι παιδικές χαρές, οι οποίες τώρα επαναλειτουργούν, ενώ αναδιαμορφώνονται κάποιες στην Αθήνα.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ορίζεται η επαναλειτουργία των παιδικών χαρών σε όλη τη χώρα.

AD

Ως προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών είναι «η πλήρωση όλων των απαιτήσεων ασφαλείας», «σε απόλυτη συνάρτηση αφενός των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν ανά περιοχή αφετέρου της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας που

έχουν ορισθεί και ισχύουν».

Από τον Δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκε ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), προχωρά από αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου στην επαναλειτουργία όλων των παιδικών χαρών.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής. Οι Παιδικές Χαρές θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 08:00 – 22:00

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει τον σχεδιασμό του που περιλαμβάνει ανακατασκευή εκ βάθρων 19 παιδικών χαρών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, οι οποίες μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα παραδοθούν ανακατασκευασμένες  με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Οι εργασίες εκτελούνται στις εξής παιδικές χαρές:

Κονοπισοπούλου & Γεννηματά, πλατεία Χαιροπούλου, ΑμπελόκηποιΔηλου & Παπαδιαμαντοπούλου, απέναντι από το Νοσοκομείο ΠαίδωνΠλατεία Αγίου Θωμά, ΓουδήΠλατεία Παλουμπιώτη, ΠολύγωνοΚάλβου & Δέγλερη, ΑμπελόκηποιΛ. Ριανκούρ & Γερουλάνου, Πλατεία Σοφίας Βέμπο, ΑμπελόκηποιΜετανείρας & Παρασκευά, Άνω ΚυψέληΣπύρου Πάτση, ΒοτανικόςΠλατεία Πανταζοπούλου, ΚολωνόςΤαϋγέτου, ΓκράβαΟρίων & Ευρυκλειδου, Άνω ΚυψέληΠυθέου & Γεωμέτρου, Κυνοσάργους – Λ. ΛαμπράκηΦωτομάρα & Πλατεία Χριστιανουπόλεως, ΚυνοσάργουςΠλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, ΡουφΠανδίωνος & Σάρωνος, ΠατήσιαΧριστιανουπόλεως & Θύσσου, ΡιζούποληΜηναΐδη Ιακωβάτων, Κάτω ΠατήσιαΓεωργούλα & Παπαχριστοφόρου, Λόφος Γιαλούρου (Πολύγωνο)Μεγίστης, Κυθήρων & Ανάφης, Αλεπότρυπα (Άνω Κυψέλη)

Επίσης αναδιαμορφώθηκαν ήδη τρεις παιδικές χαρές στην πόλη. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις παιδικές χαρές στο Λόφο του Στρέφη, τον Ποδονίφτη στα Πατήσια και στο Άλσος Προμπονά.

Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 15 από τις 2 Ιουνίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι ένας, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 193929 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4854 (2.5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ανοίγουν τα γυμναστήρια και ξεκινούν παραστάσεις & συναυλίες

Photo: Pixabay

Το άρθρο Ανοίγουν ξανά οι παιδικές χαρές | Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα