Ανοίγουν θέατρα- κινηματογράφοι, αλλά με νέους κανονισμούς λειτουργίας

19:11 12/10/2020 - Πηγή: iPop

Ανοίγουν θέατρα-κινηματογράφοι ξανά, αλλά με νέες συνθήκες και τρόπους λειτουργίας. Οι κανόνες θα είναι πλέον αυστηροί και θα αλλάζουν ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας της κάθε περιοχής.

Στην Αττική, για παράδειγμα, η οποία βρίσκεται στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι λειτουργούν με το 30% της πληρότητάς τους και υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των θεατών σε αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν οριστεί τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: Ετοιμότητας – 1, Επιτήρησης – 2, Αυξημένης επιτήρησης – 3, Αυξημένου κινδύνου – 4.

Διάβασε

εδώ τη λίστα με όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ

Οι νέοι κανονισμοί αναλυτικά τώρα που ανοίγουν θέατρα-κινηματογράφοι

Θέατρα

Στο επίπεδο ετοιμότητας 1 (πράσινο) στους ανοιχτούς – υπαίθριους χώρους διεξαγωγής ισχύει 65% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στους κλειστούς χώρους, επίσης 65% πληρότητα, σε συναυλίες σε κλειστούς αθλητικούς χώρους με μέγιστο 500 καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο επιτήρησης 2 (κίτρινο), στους ανοικτούς – υπαίθριους χώρους διεξαγωγής ισχύει 50% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στους κλειστούς χώρους θα ισχύει 50% πληρότητα, ενώ απαγορεύονται οι συναυλίες σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Ακόμα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλά και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3 (πορτοκαλί), στους ανοιχτούς – υπαίθριους χώρους διεξαγωγής ισχύει 30% πληρότητα και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στους κλειστούς χώρους ισχύει επίσης 30% πληρότητα, ενώ απαγορεύονται οι συναυλίες σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Και σε αυτό το επίπεδο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού 4 (κόκκινο), ισχύει αναστολή προσέλευσης κοινού και η δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης θα είναι αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση.

Κινηματογράφοι

Στο επίπεδο ετοιμότητας 1 (πράσινο) στους ανοιχτούς – υπαίθριους χώρους διεξαγωγής ισχύει 65% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Από την άλλη πλευρά, στους κλειστούς χώρους, επίσης 65% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο επιτήρησης 2 (κίτρινο), στους ανοικτούς – υπαίθριους χώρους διεξαγωγής ισχύει 50% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Από την άλλη πλευρά, στους κλειστούς χώρους ισχύει 50% πληρότητα. Ακόμα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλά και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης 3 (πορτοκαλί), στους ανοιχτούς – υπαίθριους χώρους διεξαγωγής θα ισχύει 30% πληρότητα και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ακόμα, στους κλειστούς χώρους θα ισχύει επίσης 30% πληρότητα. Και σε αυτό το επίπεδο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού 4 (κόκκινο) θα κλείνουν οι κινηματογράφοι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανοίγουν θέατρα- κινηματογράφοι, αλλά με νέους κανονισμούς λειτουργίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα