Plié Squat: Η εναλλακτική για τα καθίσματα που θα σε κάνει να δεις διαφορά στους γλουτούς και τους μηρούς σου!

12:48 12/10/2020 - Πηγή: iPop

Θες να ενδυναμώσεις τα πόδια σου, αλλά έχεις δοκιμάσει όλα τα είδη των squats; Σου έχουμε μια εναλλακτική με καθίσματα πλιέ που θα σε κάνουν να δεις διαφορά στους γλουτούς και τους μηρούς σου.

Το Plié Squat είναι μια άσκηση που δυναμώνει τα πόδια, τους γλουτούς και τους μηρούς και αυξάνει το εύρος κίνησης στους γοφούς σου. Αν έχεις κάνει μπαλέτο, τότε ίσως κάτι να σου θυμίζει και μόνο το όνομα. Για την ακρίβεια, το Plié Squats προήλθε από τη θέση μπαλέτου Plié,

η οποία διατηρεί την πλάτη ευθεία ενώ λυγίζεις επίσης τα γόνατα.

Αυτή η κίνηση του κάτω μέρους του σώματος στοχεύει στους μηρούς, αλλά και τους γλουτούς σου τόσο εσωτερικά όσο και εσωτερικά.

Όπως έχουμε ξαναπεί, τα καθίσματα έχουν πάρα πολλά οφέλη, αφού γυμνάζουν τους κοιλιακούς, καίνε θερμίδες, ενώ βελτιώνουν και τη στάση του σώματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καθίσματα θα πρέπει να γίνονται στα πρώτα λεπτά μιας προπόνησης, ακριβώς μετά το ζέσταμα, ενώ θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3-4 σετ και 10-12 επαναλήψεις καθισμάτων για να δεις άμεσα τα αποτελέσματα που θέλεις.

Unsplash/Benjamin Klaver

Τα λάθη που κάνεις με τα squats και δεν βλέπεις αποτέλεσμα!

Όμως, τα καθίσματα πλιέ είναι η εναλλακτική για καθίσματα που ψάχνεις, αν κι εσύ τα έχεις βαρεθεί, ενώ προσφέρουν τα θετικά των squats κι ακόμα περισσότερα. Ενισχύουν τους γλουτούς και τους μηρούς σου, βελτιώνουν την ισορροπία και τη σταθερότητα, ενώ μεταξύ άλλων μπορείς να τα κάνεις και στο σπίτι, αφού δεν απαιτούν όργανα γυμναστικής ή πολύ χώρο.

Πώς να κάνεις καθίσματα πλιέ; Φρόντισε τα πόδια σου να είναι πολύ ανοιχτά, περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων σου. Τα πέλματα πρέπει να είναι ελαφρώς προς τα έξω, όπως και τα γόνατα, σα να κάνεις πλιέ στο μπαλέτο. Κράτα ίσια την πλάτη σου, έξω το στήθος σου και μέσα την κοιλιά σου. Κατέβασε το σώμα σου προς τα κάτω, κάνοντας καθίσματα και συνέχισε, ενώ κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνεις πλιέ και να σηκωθείς όσο μπορείς στις μύτες των ποδιών σου.

Δες το βίντεο, που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα καθίσματα αυτά αποτελεσματικά:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Plié Squat: Η εναλλακτική για τα καθίσματα που θα σε κάνει να δεις διαφορά στους γλουτούς και τους μηρούς σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα