Υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με κουσκούς, αγγούρι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά

15:36 12/10/2020 - Πηγή: iPop

Μια σαλάτα που μοιάζει με το ταμπουλέ, αλλά έχει περισσότερα φρέσκα μυρωδικά και είναι πιο χορταστική! Η φέτα είναι το μόνο μη vegan συστατικό στη συνταγή, επομένως εάν θέλεις την αφήνεις και εκτός. Αυτή η σαλάτα με κουσκούς είναι τόσο εύκολη για να τη φτιάξεις που θα σε απαλλάξει πολλές μέρες απ’ την σκέψη του τι να μαγειρέψεις όταν έχεις περιορισμένο χρόνο.

Τα υλικά για τη σαλάτα
με κουσκούς:1 φλιτζάνι κουσκούς1 1/4 φλιτζάνια βραστό νερό1 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο1/2 αγγούρι, κομμένο κατά μήκος και σε πολύ λεπτές φέτες1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτεςΞύσμα και χυμό από 1 λεμόνι1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο3 κουταλιές της σούπας κουκουνάριΤριμμένη φέταΑλάτι και πιπέρι

Κουσκούς με πολύχρωμες πιπεριές!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω. Καλύπτουμε με ένα καπάκι ή μ’ ένα πιάτο και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι.Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά στο κουσκούς, καθώς και το κομμένο αγγούρι, το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού.Χτυπάμε μαζί το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σκόνη τσίλι και το κύμινο και στη συνέχεια βάζουμε αυτό το dressing στο κουσκούς. Προσθέτουμε και τα κουκουνάρια. Τρίβουμε τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με κουσκούς, αγγούρι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υγιεινή,ygieini