Ανοίγουν τα σύνορα της Ευρώπης αλλά όχι για όλους | Τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ;

11:45 27/6/2020 - Πηγή: iPop

Ανοίγουν τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά όχι για όλους. Ποιες είναι οι χώρες που έμειναν εκτός από τη λίστα; Τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ; 

Τα σύνορα της Ευρώπης θα είναι ανοιχτά από 1η Ιουλίου μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ανάμεσα στη λίστα των κρατών με τα οποία η Ευρώπη θα ανοίξει τα σύνορά της περιλαμβάνεται ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέας,

η Τυνησία και η Ταϊλάνδη και ενδεχομένως η Κίνα εάν το Πεκίνο δεχθεί να ανοίξει και αυτό τα σύνορά του για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το κριτήριο για τη λίστα αυτή ήταν τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών, τα οποία έπρεπε να είναι αντίστοιχα ή χαμηλότερα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 16 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Μερικά κράτη – μέλη της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, η οικονομία των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, επιθυμούσαν να συμπεριληφθούν περισσότερες τρίτες χώρες στη συγκεκριμένη λίστα, ενώ κάποια άλλα κράτη – μέλη του ευρωπαϊκού βορρά, όπως η Σουηδία επιθυμούσαν μια ακόμα μικρότερη λίστα.

Ωστόσο, ποιες χώρες βρίσκονται εκτός λίστας; 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσία και η Βραζιλία έχουν μείνει εκτός λίστας, αφού δεν κατάφεραν να “αγγίξουν” το παραπάνω κριτήριο. Το ίδιο ισχύει και για το Κατάρ. Πιο κοντά ήταν η Τουρκία αλλά σημασία έχει και η τάση στη χώρα, που είναι προς το παρόν αυξητική. Οι λίστες θα ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ απ’ τον Απρίλιο έχουν συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και την Παρασκευή 26 Ιουνίου καταγράφηκαν 40.870 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε μία μόλις μέρα. Είναι δηλαδή ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Έχουν συνολικά καταγραφεί περίπου 2.467.000 κρούσματα με πολλές πολιτείες της Αμερικής να επιβάλλουν νέα μέτρα στους πολίτες τους. Για παράδειγμα, η Φλόριντα ανακοίνωσε νέα μέτρα, αφού κατέγραψε 8.942 νέα κρούσματα σε μια ημέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Ποιες χώρες απειλούνται από δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Photo: unsplash/Michał Parzuchowski

Το άρθρο Ανοίγουν τα σύνορα της Ευρώπης αλλά όχι για όλους | Τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα