Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 30-44, αλλά με αυτή τη σειρά προτεραιότητας

18:43 10/5/2021 - Πηγή: iPop

Επίσημα ανακοινώθηκε απ’ την Κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας ότι ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 30-44, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με ποιοι θα μπορούν να κλείσουν πρώτα ραντεβού.

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ενημέρωσαν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Γιατί

δεν πρέπει να παρακάμψεις τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξουν κλιμακωτά τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44, καθώς και τους 30άρηδες, χωρισμένους σε ηλικιακές ομάδες των 35-39 και 30-34.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μόλις αξιολογηθεί ο αριθμός των ραντεβού για τους 40άρηδες και 30άρηδες και εξασφαλιστούν τα εμβόλια, τον Ιούνιο πιθανόν να ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες από 25-29 και 18-24.

Στην συνέχεια, ανακοινώθηκε ότι με την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, από σήμερα θα καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία τρεις δείκτες:

Το σύνολο των εμβολιασμώνΟι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόσηΟι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα προσμετράται και στους εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση για όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη; – Σκέψεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων μόνο για τους εμβολιασμένους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 30-44, αλλά με αυτή τη σειρά προτεραιότητας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα