Αν ο σκύλος σου φάει κάτι απ’ αυτά, πήγαινέ τον αμέσως στον κτηνίατρο

17:46 10/5/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να φάει ο σκύλος σου ποτέ, καθώς μπορεί να κινδυνέψει. Και αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε σε τροφές, αλλά σε πράγματα… κυριολεκτικά και ουσίες που μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για τον σκυλίσιο οργανισμό.

Τα σκυλιά -και ειδικά τα κουτάβια- απ’ τη φύση τους έχουν μια μεγάλη περιέργεια να ανακαλύψουν τον κόσμο, κι αυτό το κάνουν… δοκιμάζοντάς τον! Μυρίζουν και δαγκώνουν ή γλείφουν πολλά πράγματα καθημερινά κι αυτό φυσικά είναι ΟΚ, αφού έτσι είναι η φύση τους. Όμως, υπάρχουν ορισμένα

πράγματα που δεν πρέπει να τα δαγκώνουν ή να καταπίνουν κομμάτια τους. Ποια είναι αυτά;

Συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να φάει ο σκύλος σου ποτέ ώστε να ξέρεις σε περίπτωση που έρθει σε επαφή μαζί τους, να τον πας αμέσως στον κτηνίατρο να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Τι δεν πρέπει να φάει ο σκύλος σου ποτέ;

Χαρτί

Πολλά σκυλιά λατρεύουν να μασουλάνε χαρτί κι όταν θα δουν κάτω μια χαρτοπετσέτα, θα την κομματιάσουν. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Όμως, θα πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο εάν του έχει γίνει συνήθεια και καταπίνει μεγάλες ποσότητες χαρτιού, και ειδικά εάν το χαρτί είναι απορροφητικό (όπως χαρτί υγείας, κουζίνας και χαρτοπετσέτες).

Υφασμάτινα πράγματα

Ο κανόνας είναι απλός: Εάν ο σκύλος σου καταπιεί μια κάλτσα ή κάποιο πάνινο παιχνίδι, τον πηγαίνεις αμέσως στον κτηνίατρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το κομμάτι.

Pexels

Ποια γλυκά μπορεί να φάει ο σκύλος σου και ποια δεν πρέπει να βάλει στο στόμα του;

Μεταλλικά αντικείμενα

Καρφίτσες, πινέζες, κέρματα κι άλλα μεταλλικά αντικείμενα είναι πολύ επικίνδυνα για τον σκύλο σου, αφενός λόγω του υλικού και αφετέρου λόγω της μορφής τους. Αν πιστεύεις ή είδες τον σκύλο σου να τρώει έστω και μια μικρή ποσότητα μετάλλου, πήγαινέ τον αμέσως στον κτηνίατρο.

Καθαριστικά/φάρμακα/χημικά

Πράγματα που έχουμε όλοι στο νοικοκυριό μας, μπορούν να αποβούν μοιραία για τους τετράποδους φίλους μας. Κράτα σε ασφαλές μέρος, μακριά απ’ τον σκύλο σου τα καθαριστικά προϊόντα και τα φάρμακα και εάν συνειδητοποιήσεις ότι ήρθε σε επαφή με κάτι απ’ αυτά, κάνε αμέσως μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Κι όσονα φορά τις τροφές, δες εδώ ποιες δεν πρέπει να δίνεις ποτέ στον σκύλο σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν ο σκύλος σου φάει κάτι απ’ αυτά, πήγαινέ τον αμέσως στον κτηνίατρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα