Ανοιχτή η Κυβέρνηση για αποδοχή της πρότασης Ε.Ε.- ΔΝΤ

19:53 6/6/2017 - Πηγή: iPop

Η ελληνική πλευρά θα έχει έτοιμα όλα τα προαπαιτούμενα, καθώς στόχος της είναι να μείνει ανοιχτό μόνο το ζήτημα του χρέους στο Eurogroup, το οποίο θα γίνει στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Κυβέρνησης άφησαν να εννοηθεί πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και το ίδιο περιμένει

από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών, προκειμένου να φτάσουν σε μια «διέξοδο καθαρής λύσης για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο».

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει κάποια καινούργια πρόταση, ενώ αναμένει τις απαραίτητες αλλαγές, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όσο για το αν θα γίνει αποδεκτή η θέση του ΔΝΤ, για το stand by arrangement, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Σχετικά με την πρόταση Schäuble και τις δηλώσεις της Christine Lagarde στην Handelsblatt, oι ίδιοι κύκλοι υποστήριξαν πως «δεν απορρίψαμε μια πρόταση στις 22 για να τη δεχτούμε στις 15, ωστόσο εάν υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές που θα λύνουν τα χέρια της ΕΚΤ θα μπορούσαμε να το δούμε».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην εφημερίδα Handlesblatt:

Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, η οποία (συμφωνία) θα παρέχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ώστε η οικονομία να μπορεί να ανακάμψει και πάλι

Να σημειωθεί πως σήμερα Τρίτη ματαιώθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, καθώς υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες σε περίπου 10 ακόμα προαπαιτούμενα.

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Εφικτή η συμφωνία και για το χρέος στο Eurogroup

The post Ανοιχτή η Κυβέρνηση για αποδοχή της πρότασης Ε.Ε.- ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα