Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Η αδιαθεσία που την κρατά μακριά από τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

11:13 3/6/2022 - Πηγή: iPop

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β′ ανέβηκε με ενθουσιασμό στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Buckingham την Πέμπτη, 2/6, προκαλώντας τις ξέφρενες επευφημίες των δεκάδων χιλιάδων που παρευρέθηκαν ώστε να απολαύσουν την Βασιλική Οικογένεια μετά από τόσο καιρό. Προφανώς, η Βασίλισσα ήταν το επίκεντρο καθώς οι εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίο μόλις ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Τα 70 χρόνια βασιλείας δε τα λες και λίγα…

Οι fans της Βασιλικής Οικογένειας φορούσαν σημαίες Union Jack, καπέλα για πάρτι ή πλαστικές τιάρες. Κάποιοι είχαν

κατασκηνώσει, μάλιστα, από την προηγούμενη νύχτα με την ελπίδα να δουν από κοντά την 96χρονη Βασίλισσα, της οποίας οι εμφανίσεις γίνονται σπάνιες, και να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Trooping the Color, την στρατιωτική παρέλαση που σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια κάθε μονάρχη από το 1760, από καλύτερη θέση.

Today’s the day! Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της Βασιλικής Οικογένειας από το Πλατινένιο Ιωβηλαίο – Ο viral πρίγκιπας Louis και οι αστείες γκριμάτσες του

Υγεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Η αδιαθεσία μετά τους εορτασμούς

Ήταν μια έκρηξη χαράς για το πλήθος, καθώς μία από τις πρώτες μεγάλες συγκεντρώσεις της Βασιλικής Οικογένειας πραγματοποιήθηκε ύστερα από μεγάλη αποχή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Ελισάβετ, η οποία έγινε Βασίλισσα στα 25 της, είναι η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και η πρώτη που έφτασε τις 7 δεκαετίες στον θρόνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Ωστόσο, μετά από μια ζωή γεμάτη υγεία, η ηλικία της έχει αρχίσει να δημιουργεί «προβλήματα». Τα Ανάκτορα του Buckingham ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης ότι η βασίλισσα δεν θα παρευρεθεί στην εκκλησία των ευχαριστιών την Παρασκευή, 3/6, αφού ένιωσε «κάποια δυσφορία» στις εκδηλώσεις. Το παλάτι είπε με «μεγάλη θλίψη» ότι η μονάρχης αποφάσισε να παραλείψει τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Οι εορτασμοί συνεχίζονται για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα επηρεάσει η αποχή της Βασίλισσας τους υπόλοιπος εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο το Σάββατο και την Κυριακή.

Η Bασίλισσα Ελισάβετ ποζάρει χωρίς στέμμα! Δες κι εσύ το νέο (και εκπληκτικά χαμηλών τόνων!) πορτρέτο της για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Το παλάτι αποκάλυψε ότι «η Βασίλισσα απόλαυσε πολύ» τα γεγονότα της Πέμπτης — και αυτό φάνηκε.

Χάρηκε τη στιγμή. Χαμογελώντας, μίλησε με τον δισέγγονο της, πρίγκιπα Louis, ο οποίος ανά διαστήματα κάλυπτε τα αυτιά του καθώς 70 στρατιωτικά αεροσκάφη παλιά και καινούργια έτρεχαν χαμηλά πάνω από το παλάτι για να χαιρετίσουν τη Βασίλισσα. 

Η βασίλισσα, φορώντας ένα μπλε φόρεμα που σχεδίασε η Angela Kelly, βρέθηκε στο μπαλκόνι με περισσότερα από δώδεκα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας – εκτός από τον πρίγκιπα Harry και την σύζυγό του, Meghan Markle, που παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα πριν από δύο χρόνια. Το ζευγάρι ταξίδεψε στο Λονδίνο από το σπίτι του στην Καλιφόρνια με τα δύο μικρά παιδιά του για να λάβει μέρος, διακριτικά, στους εορτασμούς, ενώ παρακολούθησε το Trooping the Color με άλλα μέλη της οικογένειας, μέσα από το Παλάτι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Στους εορτασμούς δεν παρευρέθηκε ο πρίγκιπας Andrew, ο οποίος έχει παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του εν μέσω διαμάχης για τις σχέσεις του με τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Jeffrey Epstein.

Ο Andrew θα χάσει, επίσης, τη λειτουργία των ευχαριστιών την Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, αφού βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Το Ιωβηλαίο τιμάται με μια τετραήμερη γιορτή και εκδηλώσεις, όπως μια συναυλία στα Ανάκτορα του Buckingham το Σάββατο και μια παράσταση που διοργανώνεται από χιλιάδες ερμηνευτές από σχολεία και κοινοτικές ομάδες σε όλη τη χώρα την Κυριακή. Χιλιάδες πάρτι στο δρόμο έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, επαναλαμβάνοντας μια παράδοση που ξεκίνησε με τη στέψη της Βασίλισσας το 1953.

Δεν γιορτάζουν όλοι στη Βρετανία. Πολλοί άνθρωποι έχουν εκμεταλλευτεί το μεγάλο Σαββατοκύριακο για να πάνε διακοπές. 

Ωστόσο, το Iωβηλαίο δίνει σε πολλούς ανθρώπους – ακόμη και σε αυτούς που αδιαφορούν για τη μοναρχία – την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με την κατάσταση του έθνους και τις τεράστιες αλλαγές που έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ.

Ο Tom Hanks αποκάλυψε το αγαπημένο cocktail της Βασίλισσας Ελισάβετ και την αδυναμία της στον David Beckham

Ο πρώην πρωθυπουργός John Major, ένας από τους 14 πρωθυπουργούς κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Bασίλισσας, είπε ότι η στωική παρουσία της βοήθησε στην καθοδήγηση της χώρας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

«Η Βασίλισσα εκπροσωπεί τον καλύτερο εαυτό μας για περισσότερα από 70 χρόνια», είπε στο BBC.

Σε ένα γραπτό μήνυμα για το Ιωβηλαίο, η Βασίλισσα ευχαρίστησε τους ανθρώπους στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση των εορτασμών. 

«Ξέρω ότι θα δημιουργηθούν πολλές χαρούμενες αναμνήσεις σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις», είπε. «Συνεχίζω να εμπνέομαι από την καλή θέληση που μου δείχνετε και ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα δώσουν την ευκαιρία να αναλογιστώ όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Η αδιαθεσία που την κρατά μακριά από τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία, Βασίλισσας Ελισάβετ –, Πλατινένιο Ιωβηλαίο,anisychia, vasilissas elisavet –, platinenio iovilaio