Ανιχνευτής ψέματος… Ο τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα

20:49 23/7/2020 - Πηγή: iPop

Πώς θα καταλάβεις το ψέμα; Αρκεί να είσαι λιγάκι παρατηρητικός, γιατί όσο καλός κι αν είναι κάποιος στα ψέματα, το σώμα μιλά από μόνο του! Και με τα παρακάτω σημάδια μπορείς να το εντοπίσεις σε χρόνο dt!

Πώς θα καταλάβεις το ψέμα; Πώς θα διακρίνεις πότε κάποιος σου λέει αλήθεια και πότε ψέματα; Χρειάζεται λιγάκι προσοχή και παρατηρητικότητα αλλά συνήθως τα σημάδια είναι μπροστά στα μάτια σου.

Οι εκφράσεις του προσώπου, οι παύσεις, ο τόνος της φωνής, η στάση του σώματος… όλα αυτά σε βοηθούν να ανιχεύσεις ένα ψέμα.

Πώς θα καταλάβεις το ψέμα; Τα σημάδια!Παρακολούθησε τις παύσεις

Μια

κοινή ένδειξη που αποκαλύπτει πως ένα άτομο ψεύδεται είναι οι παύσεις, γι΄αυτό δώσε περισσότερη προσοχή! Εάν ένα άτομο κάνει μεγάλες παύσεις ή έχει αρκετές από αυτές ενώ μιλάει, τότε μάλλον λέει ψέματα και παίρνει τον χρόνο του για να σκεφτεί τι θα πει!

«εεεε», «ααααα…», «εννοώ ότι….», όλα αυτά μετράνε!

Προσοχή στη διάρκεια των συναισθημάτων

Συνήθως, τα πραγματικά συναισθήματα διαρκούν όχι περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα. Αν κάποιος εκφράσει συγκίνηση για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, είναι πιθανότατα ψεύτικο.

Γιατί; Σκέψου απλώς πως δεν μπορείς να έχεις την ίδια έκφραση στο πρόσωπο για 10 δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που σου βγαίνει αυθόρμητα, για πολύ λίγα δευτερόλεπτα -πέντε κατά μέσο όρο- και μετά αλλάζεις την έκφραση. Αν η έκφραση του προσώπου μείνει παγωμένη, τότε είναι ψεύτικη!

unsplash/Taras ChernusBad timing

Τι εννοούμε με αυτό; Οι επιστήμονες βρήκαν πως πρώτα έρχεται το συναίσθημα και μετά ακολουθούν οι λέξεις. Δηλαδή, πρώτα “δηλώνεις” με την έκφραση του προσώπου σου αυτό που νιώθεις και μετά το συνοδεύεις με λέξεις.

Αλλά αν αυτά τα δύο δεν συνάδουν; Αν για παράδειγμα, ένα άτομο πει “είμαι θυμωμένος” και μετά δεις την θυμωμένη του έκφραση, είναι ψεύτικη!

Έλεγξε την ειλικρίνεια των συναισθημάτων

Τα πραγματικά συναισθήματα είναι ειλικρινή και δεν μπορείς εύκολα να τα αναπαράγεις, οπότε προσπάθησε να δεις πόσο ειλικρινή είναι. Το συναίσθημα είναι ειλικρινές όταν δεν αλλάζει απλά ένα μέρος του προσώπου.

Για παράδειγμα, αν ένα πρόσωπο χαμογελά, δεν θα σχηματιστεί απλά μια καμπύλη στα χείλη, αλλά θα γελάνε και τα μάτια, θα εμφανιστούν ρυτίδες, και τα φρύδια θα “γύρουν” αυτόματα προς τα πίσω! Το ίδιο συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα.

Τα 20 ψέματα που λέμε όλοι στους συντρόφους μας – Για πόσα είσαι ένοχη;

Δώσε προσοχή στην επανάληψη

Κι ενώ για μερικούς ανθρώπους είναι δύσκολο να βάλουν τις σκέψεις τους σε λέξεις, η υπερβολική επανάληψη μπορεί να είναι μια ένδειξη πως το άτομο που έχεις απέναντί σου σου λέει ψέματα.

Εάν επαναλαμβάνει συνεχώς κάτι, μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να πείσει τόσο εσένα όσο και τον εαυτό του και να υπολογίσει από την αντίδρασή σου αν πιστεύεις όσα σου λέει!

Απαντά με τις λέξεις της ερώτησης

Η επιλογή των λέξεων σημαίνει πολλά! Αν ένα άτομο χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποίησες στην ερώτηση που του έκανες, τότε δεν νιώθει μεγάλη ελευθερία και προσπαθεί να ακολουθήσει αυτά που λες. Κι αυτό γιατί φοβάται μην πει πολλά ή μην αποκαλύψει κάτι που δεν θέλει.

Παράλληλα, του δίνει και λίγο χρόνο να σκεφτεί!

Καλύπτει το πρόσωπο ή το στόμα

Ένα από τα πιο εύκολα σημάδια της γλώσσας σώματος για να παρατηρήσεις, είναι αν το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου καλύπτει το πρόσωπό του ή το στόμα.

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ψεύτες να το κάνουν, αφού είναι μια ψυχολογική αντίδραση. Επομένως, αν το δεις αυτό… μάλλον δεν ακούς την αλήθεια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

Με μια απλή ερώτηση θα καταλάβεις αν σου λένε ψέματα!

Photos: unsplash/Annie Spratt

Το άρθρο Ανιχνευτής ψέματος… Ο τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα