Αναβρασμός στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Πεκίνου εξαιτίας της πυραυλικής εκτόξευσης της Β. Κορέας

10:51 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε αναβρασμό, όπως όλα δείχνουν είναι οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Πεκίνου εξαιτίας της πυραυλικής εκτόξευσης της Β. Κορέας. Αν και η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να επιμένει πως έθεσε σε τροχιά δορυφόρο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, η πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, είναι πολύ πιθανό να επιταχύνει και μάλιστα

σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την ανάπτυξη αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ασία.

Τι στάση κρατά η Ουάσιγκτον;

Αμέσως μετά την εκτόξευση έσπευσε να διαβεβαιώσει τη Νότια Κορέα, αλλά και την Ιαπωνία ότι δε υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί η υλοποίηση των δεσμεύσεών της, αναφορικά με την πυραυλική τους άμυνα.

Από την πλευρά τους ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη επίσημων συνομιλιών αναφορικά με την ανάπτυξη σε κορεατικό έδαφος, του εξελιγμένου αντιβαλλιστικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense System -THAAD). Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Βέβαια, το Πεκίνο, του οποίου η σχέση με την Ουάσιγκτον ήδη βρίσκεται σε αναβρασμό, αναφέρθηκε σε «βαθιά ανησυχία» εστιάζοντας στην εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος.

Αξίζει να τονιστεί πως την Κυριακή η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, έπειτα από εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι ηγέτες όλου του κόσμου εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους κι είναι έτοιμοι να συσπειρωθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Παράλληλα, ο ΟΗΕ ετοιμάζει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας εντός της ημέρας.

The post Αναβρασμός στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Πεκίνου εξαιτίας της πυραυλικής εκτόξευσης της Β. Κορέας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα