Δεύτερος φράχτης στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ

09:42 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Ένας δεύτερος φράχτης υψώνεται στα σύνορα Ελλάδας- ΠΔΓΜ. Ο φράχτης υψώνεται από τις αρχές της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο των οδηγιών για πιο αυστηρούς ελέγχους.

Ο δεύτερος συρμάτινος φράχτης υψώνεται παράλληλα μ’ εκείνον στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης.

Από το Σάββατο έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους τα σκαπτικά μηχανήματα της ΠΓΔΜ προκειμένου να διαμορφώσουν τον

χώρο.

Θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο η ΠΓΔΜ ύψωσε συρμάτινο φράχτη στην περιοχή μεταξύ της Ειδομένης και της Γευγελής, προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο απ’ όπου θα περνούν οι πρόσφυγες.

Το μήκος του φράχτη πρόκειται να φθάσει τα 37 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις αρχές της ΠΔΓΜ, στόχος του φράχτη είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς όπως υποστηρίζουν, ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν προσπαθήσει να παραβιάσουν τον ήδη υπάρχοντα.

Financial Times: Στρατός στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Στρατεύματα φέρεται να σχεδιάζει να στείλει στα σύνορα Ελλάδος – ΠΓΔΜ η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ανακόψει το μαζικό κύμα μεταναστευτικής ροής προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και το σχέδιο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, φέρεται να στηρίζουν πλέον τόσο το Βερολίνο όσο και οι Βρυξέλλες.

Ήδη από την αρχή του έτους, μέσω της Ελλάδας έχουν περάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περίπου 67.000 πρόσφυγες και αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Δεύτερος φράχτης στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα