Βαλίτσες για Παρίσι ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός- Ζητά βοήθεια από τον Ολάντ

09:47 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων αναγκάζουν τον Πρωθυπουργό να ετοιμάζει βαλίτσες για Παρίσι έτσι ώστε να συναντηθεί άμεσα με τον κ.Ολάντ. Στόχος του ταξιδιού του Πρωθυπουργού θα είναι ο Γάλλος πρόεδρος, κ.Ολάντ, να βοηθήσει για να υποχωρήσουν οι δανειστές και να μη ζητήσουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η συνάντηση των δύο αντρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας,

καταβάλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσει να πείσει τους ηγέτες της Ευρώπης να συμβάλουν στο να μειωθεί η πίεση που ασκείται από την πλευρά των δανειστών για λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων και νέο μαχαίρι στις συντάξεις.

Αξίζει να τονιστεί, πως ο Πρωθυπουργός στο ταξίδι που πραγματοποίησε στο Λονδίνο την Πέμπτη και συγκεκριμένα στην συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης τους προβληματισμούς του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει στην βοήθεια του Ολάντ. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές το αίτημα για συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να γίνει μια ημέρα πριν το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να τονιστεί πως κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Στρασβούργο. Βασικό θέμα ήταν η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Από κοινού Μέρκελ- Ολάντ τόνισαν πως πρέπει να δοθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

photo:©INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Βαλίτσες για Παρίσι ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός- Ζητά βοήθεια από τον Ολάντ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα