Αναβρασμός στην Κυβέρνηση- Αναζητούν λύσεις για να μην αυξηθεί το ρεύμα

07:48 26/9/2016 - Πηγή: iPop

Επί ποδός βρίσκεται η Κυβέρνηση, καθώς στόχο αποτελεί η εύρεση λύσεων έτσι ώστε να μην υποστούν οι καταναλωτές αυξήσεις στο ρεύμα. Τα στελέχη της Κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει «Μαραθώνιο»με στόχο να δώσουν τα χέρια με τους Θεσμούς σε μια συμβιβαστική λύση που θα αφορά το ύψος του ΕΤΜΕΑΡ, του τέλους δηλαδή που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού.

Θυμίζουμε, πως το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή, όπου θα συζητηθεί και

θα ψηφιστεί.

Τι επιδιώκει η Κυβέρνηση;

Τη συμφωνία με στόχο τη λύση και την μη αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Από που προκύπτει, όμως, ο κίνδυνος αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ;

Από την απαίτηση των δανειστών για λήψη μέτρων, που θα έχουν ως στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, εντός φυσικά των χρονικών πλαισίων που έχουν ήδη τεθεί από το μνημόνιο, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Τι αναφέρει η ελληνική πλευρά;

Συνεχίζει τον αγώνα δρόμο που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, έχει ήδη νομοθετήσει το νέο σχέδιο το οποίο αφορά τη στήριξη των ΑΠΕ που επικυρώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και επισημαίνει, πως τα μέτρα τα οποία έχει λάβει εξασφαλίζουν μηδενισμό του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2017. Έτσι, επιμένει και επίσης διεκδικεί να μην ληφθεί κανένα άλλο μέτρο. Την ίδια στιγμή, τονίζει πως θα πρέπει να σημειωθεί μετακίνηση του χρονοδιαγράμματος κάλυψης της «τρύπας» κατά ένα τουλάχιστον εξάμηνο.

Βέβαια, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι υποχρεωμένη, από τον νόμο, όπως γνωρίζουμε, να επανακαθορίσει το ΕΤΜΕΑΡ μέχρι, το αργότερο, τις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει, πως αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει θα πρέπει το ΕΤΜΕΑΡ να αυξηθεί κατά μερικά λεπτά.

The post Αναβρασμός στην Κυβέρνηση- Αναζητούν λύσεις για να μην αυξηθεί το ρεύμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα