Η ανάσα του σκύλου σου μυρίζει άσχημα; Πώς θα το διορθώσεις

19:52 25/9/2016 - Πηγή: iPop

Η ανάσα του σκύλου σου μυρίζει άσχημα και ψάχνεις τρόπους να το διορθώσεις ώστε να μπορέσεις να τον ξαναπάρεις αγκαλιά χωρίς να χρειάζεσαι μανταλάκι για τη μύτη; Σου έχουμε τη λύση!

Η κακή αναπνοή είναι το αποτέλεσμα μιας συσσώρευσης βακτηρίων που παράγουν άσχημη οσμή στο στόμα του σκύλου ή στο έντερο. Η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί να δείχνει ότι ο σκύλος χρειάζεται καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη ή ότι κάτι δεν πάει καλά στο γαστρεντερικό σωλήνα, το ήπαρ ή τα νεφρά του. Σε όλες τις περιπτώσεις, η δυσοσμία του στόματος

είναι μια κόκκινη σημαία που πρέπει να διερευνηθεί.

Τι προκαλεί την άσχημη μυρωδιά;

Τις περισσότερες φορές, η κακή αναπνοή στα σκυλιά προκαλείται από την έλλειψη οδοντιατρικής φροντίδας ή την ουλίτιδα, και κάποια σκυλιά – ιδιαίτερα τα μικρόσωμα – είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε πλάκα και πέτρα. Ωστόσο, η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί επίσης να δείξει μεγαλύτερα ιατρικά προβλήματα στο στόμα, το αναπνευστικό σύστημα, το γαστρεντερικό σωλήνα ή τα εσωτερικά όργανα.

Πως μπορώ να προσδιορίσω την αιτία της κακής αναπνοής στο σκυλί μου;

Ο κτηνίατρος είναι το καλύτερο πρόσωπο για να εντοπίσει την αιτία. Μια φυσική εξέταση και εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν να δείξουν την αιτία του προβλήματος. Ο γιατρός πρόκειται να σου ζητήσει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή του σκύλου, τη στοματική υγιεινή, τις συνήθειες άσκησης και τη γενική συμπεριφορά του.

Πως αντιμετωπίζεται η κακή αναπνοή;

Η θεραπεία εξαρτάται από τη διάγνωση του κτηνιάτρου. Εάν η πλάκα είναι ο ένοχος, το σκυλί μπορεί να προχωρήσει σ’ ένα επαγγελματικό καθαρισμό. Αν πρόκειται για θέμα της διατροφής, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την τροφή του σκύλου. Αν η αιτία είναι το γαστρεντερικό ή μια ανωμαλία στο συκώτι, τα νεφρά, τους πνεύμονες ο κτηνίατρος θα σε ενημερώσει για τα βήματα που πρέπει να ληφθούν.

Πως μπορώ να εμποδίσω το σκυλί μου απ’ το να έχει κακή αναπνοή;Κάνε τακτικές εξετάσεις για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει ιατρικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τη δυσοσμία του στόματος.Βεβαιώσου ότι ο κτηνίατρος παρακολουθεί την κατάσταση των δοντιών και την αναπνοή του σκύλου.Τάισε τον σκύλο σου υψηλής ποιότητας, εύκολη στην πέψη τροφή.Βούρτσισε τα δόντια του σκύλου συχνά – κάθε μέρα είναι ιδανικό.

The post Η ανάσα του σκύλου σου μυρίζει άσχημα; Πώς θα το διορθώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα