Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν πρέπει να κρίνουμε απ’τις δηλώσεις αλλά απ’το αποτέλεσμα

09:17 14/1/2017 - Πηγή: iPop

Την απόλυτη θέση του Ταγίπ Ερντογάν για το ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη σχολίασε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κρίνει κάποιος απ’ το αποτέλεσμα κι όχι απ’ τις δηλώσεις.

«Δεν θα πρέπει να κρίνουμε από τις δηλώσεις, όσο αρνητικές και αν είναι, αλλά από το αποτέλεσμα», είπε συγκεκριμένα ο Κύπριος Πρόεδρος μιλώντας στο Euronews,

όμως, συμπλήρωσε ότι «αν θα παραμείνει η τουρκική θέση ως έχει, σημαίνει ότι δεν επιθυμούν τη λύση, δεν επιδιώκουν τη λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, αυτό που επιδίωκε η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν να ξεκινήσει ο διάλογος, «και αυτό έχει επιτευχθεί».

Αναφερόμενος στη διάσκεψη της Γενεύης, ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε ότι «παρά τις όποιες διαφωνίες, είναι η πρώτη φορά που κατατέθηκαν χάρτες, όπως επίσης η πρώτη φορά που η Τουρκία συμμετέχει σε διάλογο για κατάργηση των εγγυήσεων».

Όσον αφορά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους κ.κ. Γιούνκερ και τον Τσαβούσογλου κατά την πολυμερή διάσκεψη, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε:

Το επεισόδιο δεν έγινε επί της ουσίας, έγινε επί θεμάτων διαδικασίας, κατά πόσο θα πρέπει να είναι παρούσα η Ε.Ε., συμμετέχουσα, ως ενδιαφερόμενη, ως παρατηρητής, συνεπώς θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε αυτό

Τέλος, ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του απ’ τις παρεμβάσεις της Ε.Ε., παρά το ότι δεν θα παίξει ρόλο στα συμφωνηθέντα.

Θυμίζουμε πως ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα αποχωρήσουν απ’ την Κύπρο, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει επίλυση του Κυπριακού χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.

Λίγο αργότερα, ο Μουσταφά Ακιντζί κράτησε αποστάσεις απ’ τον Τούρκο Πρόεδρο, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν θέματα «ταμπού» τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Διαβάστε ακόμα:

Το Μαξίμου απαντά στον Ερντογάν: Δεν χωράνε φοβικές λογικές στις συνομιλίες για το Κυπριακό

The post Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν πρέπει να κρίνουμε απ’τις δηλώσεις αλλά απ’το αποτέλεσμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα