Αναστασιάδης: Success story για την Ευρώπη η λύση του Κυπριακού

18:08 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Ως success story για την Ευρώπη χαρακτήρισε ο Νίκος Αναστασιάδης τη λύση του Κυπριακού κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις εγγυήσεις, ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησε για μια «αναχρονιστική και πηγή προβλημάτων», τονίζοντας,

ωστόσο, ότι δεν έχει στόχο «να εμπλακεί σε μια λογική επίρριψης ευθυνών», αλλά να ενημερώσει τόσο για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τα προβλήματα που υφίστανται.

Εδώ και 20 μήνες έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, η οποία απέδωσε αποτελέσματα, με πρόοδο στα κεφάλαια Διακυβέρνησης και Διαμοιρασμού των Εξουσιών, Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε λιγότερο βαθμό, στο κεφάλαιο του Περιουσιακού

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει προσπάθειες όσον αφορά τα δύο καθοριστικά κεφάλαια: Τις εδαφικές προσαρμογές και την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Σχολιάζοντας το τι θα σήμαινε για την Ευρώπη η επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για ένα παράδειγμα, «ένα success story για την Ευρώπη. Και αυτό γιατί είναι ένα καθεαυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα, ιδιαίτερα αν σκεφτείτε τι συμβαίνει σήμερα μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Θα αποτελούσε και ένα μοντέλο για ειρηνική επίλυση αναλόγων προβλημάτων ιδιαίτερα προβλημάτων της περιοχής για ειρηνική συμβίωση. Θα μπορούσε να αποτελέσει, σαφώς, ένα πρότυπο κράτους, έναν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και μια ευρωπαϊκή επιτυχία μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη».

Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr για το Κυπριακό:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

The post Αναστασιάδης: Success story για την Ευρώπη η λύση του Κυπριακού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα