Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό

12:37 23/8/2019 - Πηγή: iPop

Κανείς μας δε ξέρει πότε θα πεθάνει και θα φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. Τώρα σήκω από την καρέκλα που κάθεσαι, περιστρέψου τρεις φορές γύρω από τον εαυτό σου και φτύσε τον κόρφο σου. -Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα-. Συνεχίζουμε. Μπορεί η επιστήμη να μην έχει βρει ακόμα τρόπο για να ανακαλύψουμε την «ημερομηνία λήξης» μας, έχει βρει, όμως, το πώς θα ζήσουμε περισσότερο! Σύμφωνα με μία έρευνα, ένα 20λεπτο περπάτημα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει ώστε να ζήσεις περισσότερο!

Η καθημερινή άσκηση έχει πολλά οφέλη και η έλλειψη της, μπορεί να σε σκοτώσει δύο φορές και να σε οδηγήσει στη παχυσαρκία.

Σύμφωνα

με τη μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge, ακόμη και η μέτρια δραστηριότητα παρατείνει τη ζωή! Είκοσι λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν για να μειώσεις τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου κατά ένα τρίτο!

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge, κατά την οποία πάρθηκε και το συγκεκριμένο συμπέρασμα, εξέτασε δείγμα 334.000 ανθρώπων.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι δυνατόν να μας πληροφορήσουν σχετικά με το πόσα χρόνια επιπλέον θα ζήσουμε, αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους, αλλά είναι σίγουροι ότι ακόμα και οι παχύσαρκοι άνθρωποι, θα μπορούσαν να μειώσουν έως και 16% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Όσοι άνθρωποι έχουν ένα υγιές βάρος, θα μπορούσαν να επωφεληθούν έως και 30% από το περπάτημα.

Ο Ulf Ekelund, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: «Ένα μόνο 20λεπτο περπάτημα κάθε μέρα, που είναι μία πολύ μικρή σωματική δραστηριότητα, θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων που είναι σωματικά αδρανείς. Παρά το γεγονός ότι μόλις 20 λεπτά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε για κάτι περισσότερο από αυτό».

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι 337.000 από τους 9.2 εκατομμύρια θανάτους που έχουν καταγραφεί, μπορούν να αποδοθούν στην παχυσαρκία. Ο διπλάσιος αριθμός αυτών, όμως, (περίπου 676.000 θάνατοι), θα μπορούσε να οφείλεται στην σωματική αδράνεια!

Να σημειώσουμε ότι ένα γρήγορο περπάτημα 20 λεπτών μπορεί να κάψει 90 έως 110 θερμίδες.

Μπορείς ακόμη να συνδυάσεις το περπάτημα με άλλες δραστηριότητες, όπως η κηπουρική, ο χορός ή η αερόβια γυμναστική, για να ζήσεις περισσότερο και να ζήσεις και πιο ευχάριστα θα πούμε εμείς!

Δες κι αυτό αν θες να ζήσεις περισσότερο!

Όλα τα μυστικά που σου εγγυώνται μακροζωία και υγεία!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα