Αν πας διακοπές… γύρνα μια μέρα νωρίτερα!

13:03 27/11/2019 - Πηγή: iPop

Τα καλά νέα είναι οι διακοπές. Τα κακά νέα είναι η επιστροφή στην πραγματικότητα και τη δουλειά. Αλλά το ένα χωρίς το άλλον δεν γίνεται να υπάρξουν…  Η επιστροφή απ’ τις διακοπές θα πρέπει να γίνεται μια μέρα νωρίτερα από ότι έχεις προγραμματίσει.

Ναι, γνωρίζουμε δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα αλλά θα σε βοηθήσει σημαντικά. Όταν είσαι διακοπές νιώθεις ότι ξεχνάς πώς είναι να δουλεύεις, μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο, μια άλλη καθημερινότητα, χαλαρώνεις και

το απολαμβάνεις.

Η επιστροφή απ’ τις διακοπές όμως… είναι πραγματικά το πιο δύσκολο κομμάτι! Σκέψου να είσαι διακοπές αρκετές μέρες Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και μετά να πρέπει να επιστρέψεις στην ίδια θέση, στο ίδιο γραφείο, να κάνεις την ίδια δουλειά, με τα ίδια άτομα… σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις εισιτήρια αν θες να πας εξωτερικό τα Χριστούγεννα!

Μια μικρή «κατάθλιψη» την παθαίνεις και είναι λογικό. Εκτός κι αν έχεις προγραμματίσει σωστά το ταξίδι σου και επιστρέψεις λίγο νωρίτερα στην πραγματικότητα.

Γιατί;

Μπορεί εσύ να θέλεις να απολαύσεις και την τελευταία σου μέρα, αλλά αυτό δεν θα σου κάνει καλό.

Σκέψου να είσαι διακοπές, να γυρνάς Κυριακή βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί να πρέπει να πας για δουλειά… Εφιάλτης! Πρέπει να δώσεις τον χρόνο στον εαυτό σου για αυτή τη μετάβαση στην ρουτίνα.

Όταν πρόκειται για μεγάλο ταξίδι και πολλές μέρες απουσίας από τη δουλειά, τότε θα πρέπει τουλάχιστον δύο μέρες πριν να επιστρέψεις για να μπορείς να επανέλθεις στην πραγματικότητα και την καθημερινή σου ζωή ώστε να μη σου φανεί «βίαιη» κι απότομη η μετάβαση.

Θα σου δώσει την ευκαιρία να κοιμάσαι τις συνηθισμένες ώρες, να τακτοποιήσεις λίγο το σπίτι και τα πράγματά σου και να επιστρέψεις στην φυσιολογική σου ζωή που καμία σχέση δεν έχει με το ταξίδι που έκανες!

Αν το ταξίδι σου είναι πιο μικρό, τότε καλό είναι να επιστρέψεις μια μέρα νωρίτερα. Σκέψου πόσα ρούχα έχεις να βάλεις στο πλυντήριο; Και τη γενική που έχεις να κάνεις;

Κι αφού θα κάνεις όλες σου τις δουλειές (το supermarket μην ξεχάσεις), φρόντισε να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου με κάτι… Ένα κρασί με μια φίλη που έχεις να δεις καιρό; Netflix and chill; Ένα βιβλίο που αγαπάς; Οτιδήποτε σε ευχαριστεί!

Διαβάστε επίσης:

4 + 1 πράγματα που «μαρτυρούν» πώς οι διακοπές σου σε έχουν σημαδέψει!

Photo: Pexels

Το άρθρο Αν πας διακοπές… γύρνα μια μέρα νωρίτερα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αν πας διακοπές… γύρνα μια μέρα νωρίτερα!,