Αν έχυσες τον καφέ στο λάπτοπ σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να το σώσεις!

17:14 31/1/2021 - Πηγή: iPop

Σε όλους έχει συμβεί, και αν όχι σε όλους σίγουρα στους πιο απρόσεχτους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου σε αυτούς. Μία αδέξια κίνηση είναι αρκετή για να δεις τον χειρότερο σου εφιάλτη να μαίνεται μπροστά στα μάτια σου και εσύ απλά να κοιτάς μη ξέροντας τι πρέπει να κάνεις! Μην ανησυχείς όμως, είτε σου έχει τύχει είτε όχι, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να σώσεις το λάπτοπ, αν έχυσες τον καφέ σου πάνω του.

Αν έχυσες τον καφέ στο λάπτοπ σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνειςΑπενεργοποίησε το

Για αρχή δε θέλει πανικό αλλά ψυχραιμία! Το πρώτο πράγμα που πρέπει

να κάνεις είναι να το απενεργοποιήσεις τελείως. Αποσύνδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας και στη συνέχεια κράτα πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 5 έως 10 δευτερόλεπτα μέχρι να κλείσει εντελώς. Μη χάσεις χρόνο προσπαθώντας να το κλείσεις σωστά γιατί μπορεί και να μην ξανανοίξει ποτέ!

PexelsΑφαίρεσε την μπαταρία

Αν η μπαταρία του λάπτοπ σου αφαιρείται εύκολα τότε, αυτό είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις. Καθώς επίσης να αφαιρέσεις και οτιδήποτε άλλο έχεις συνδεδεμένο μαζί του όπως για παράδειγμα usb. Εάν ωστόσο έχεις κάποιο φορητό υπολογιστή ο οποίος χρειάζεται να τον ανοίξεις για να την αφαιρέσεις αν νιώθεις άνετα κάν’ το αλλιώς άστο και προχώρα στο επόμενο βήμα.

Γύρισε το ανάποδα

Όταν είσαι σίγουρη ότι το έχεις απενεργοποιήσει τελείως, γύρισέ το ανάποδα και άφησε το να στραγγίσει πάνω από κάτι απορροφητικό όπως κάποιο πανάκι. Στη συνέχεια πάρε ένα πανί και σκούπισε όση υγρασία έχει απομείνει ειδικά κοντά στο πληκτρολόγιο, τους αεραγωγούς ή τις θύρες. Αν αισθάνεσαι άνετα με το να τον ανοίξεις και να τον σκουπίσεις και από μέσα τότε κάν’ το.

Unsplash/Christin HumeΆφησε το για 24 ώρες

Το ιδανικό στη συνέχεια είναι να το αφήσεις να στεγνώσει για 24 ώρες. Εάν δεν έχεις χρόνο τότε ιδανικά άφησε το να στεγνώσει τουλάχιστον για 4 ώρες. Παρόλο που φαίνεται ξηρό, αυτά τα μέρη έχουν απορροφήσει πολύ υγρό, και χρειάζεται να του δώσεις χρόνο να εξατμιστεί. Καλό είναι να το αφήσεις να στεγνώσει σε εξωτερικό χώρο.

Πήγαινε το σε ένα κατάστημα επισκευής

Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσες να συνδέσεις ξανά τον φορητό υπολογιστή και να τον ενεργοποιήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αλλά πιθανότατα θα πρέπει να το πας σε ένα επαγγελματικό κατάστημα επισκευής, ώστε να μπορέσουν να σώσουν το λάπτοπ σου σε κάθε περίπτωση.

Έτσι θα σώσεις το λάπτοπ σου, αν έχυσες τον καφέ σου πάνω του!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν έχυσες τον καφέ στο λάπτοπ σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να το σώσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αν έχυσες τον καφέ στο λάπτοπ σου αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να το σώσεις!,