Γιατροί και κυβέρνηση μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί…..

16:38 31/1/2021 - Πηγή: iHunt

Πόσες είναι τελικά οι Επιτροπές των σοφών γιατρών και λοιμωξιολόγων που «αποφασίζουν» για τον κορονοιό ;

Και ποιοι είναι αυτοί σοφοί γιατροί, με τα δύο στρέμματα πτυχία, τίτλους και περγαμηνές, που κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφαίνονται ότι αν βγώ στο βουνό με το σκυλί και το όπλο μου κινδυνεύει η δημόσια υγεία, ενώ όταν στριμώχνονται κατά δεκάδες στα μαγαζιά για να αγοράσουν βρακιά και νυχοκόπτες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;

Ποιος αποφασίζει ότι το κυνήγι και το ψάρεμα πρέπει να απαγορευτούν με πρόσχημα τον κορονοιό; Η Κυβέρνηση ή οι Γιατροί;

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ οι

μάγκες της κυβέρνησης… Με ψιλό γαζί.

Υπάρχει η Επιτροπή των γιατρών. Η «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας». Τους βλέπουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση να αναλύουν τις προτάσεις τους. Απορούν και αυτοί πως και γιατί απαγορεύτηκε το κυνήγι. Και αν αυτοί που υποτίθεται «αποφασίζουν» τα μέτρα και η «ανεύθυνος» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποχρεούται να τα εφαρμόσει δεν ξέρουν τι γίνεται, ποιος αποφασίζει;

Αν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφασίζει, μάλλον εισηγείται όπως είναι το σωστό, θα έπρεπε ως επίσημο και θεσμοθετημένο όργανο της δημόσιας διοίκησης να δημοσιοποιεί, όχι τα πρακτικά, αλλά τις εισηγήσεις της. Δεν εισηγούνται να πάρει ο διάολος πως θα κάνουμε ατομική βόμβα για να κρατηθεί κρυφό, αν θα ανοίξουν τα μαγαζιά που πωλούν βρακιά και αν θα στείλουμε το τζόκερ εισηγούνται.

Στους φετφάδες που εκδίδει κάθε Παρασκευή η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση, θα περίμενε κανείς να διαβάσει ότι έχει ληφθεί υπόψη και η εισήγηση της «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας», πέραν των δεκάδων άλλων νόμων, αποφάσεων, εγκυκλίων κλπ που λαμβάνει υπόψη της, πριν μας ανακοινώσει τις επιστημονικές σοφίες περί επικινδυνότητας κυνηγιού και ψαρέματος. Αμ δε.

Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις, τραγουδούν χαρωπά τα τζιμάνια της κυβέρνησης.

Όπως διαβάζουμε στο ΦΕΚ, στα λαμβάνοντας υπόψη, στον αριθμό 14, εισηγείται μια άλλη επιτροπή, με άλλο όνομα. Την εισήγηση για τον καθορισμό των μέτρων του κορονοιού την κάνει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοιού.

Και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που και σε ποιους εισηγείται τελικά; Και ποιος καθορίζει το τι θα εισηγηθεί η μία επιτροπή στην άλλη ώστε να μη μπλέξουν τα μουστάκια τους τα επιτροπάτα;

Αμ εδώ είναι το κουμπί της Αλέξαινας που λέει και η παροιμία. Μπλέξαν, όχι ομως κατά λάθος οι Επιτροπές. Γιατί βολεύει τον κο Μητσοτάκη και την ομάδα του Μαξίμου αυτό το μπλέξιμο. Όλοι νομίζουν ότι τις εισηγήσεις τις κάνουν οι γιατροί και αν το πούν οι γιατροί πάμε όλοι πάσο.

Η δεύτερη επιτροπή είναι μια καθαρά Πολιτική επιτροπή με υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων. Έχουν και δυό γιατρούς, καθηγητές της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο. Για ξεκάρφωμα. Τι να πούν και οι γιατροί αυτοί και τι να επηρεάσουν.

Δύο αυτοί, εννέα οι άλλοι…Ας δούμε τις θεσμικές τους θέσεις για να αντιληφθούμε μετά γιατί και πώς δεν έφταναν οι επιστολές της ΚΣΕ στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και κυρίως γιατί απαγορεύτηκε το κυνήγι με πολιτική απόφαση του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Μέλη της επιτροπής. Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας, Δύο υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, οι Πρόεδροι ΕΟΔΥ, ΕΟΦ και ΕΚΑΒ που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας, ένας υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας που έχει σχέση με την Πολιτική Προστασία όπως φαίνεται από τον τίτλο του, ένας εκπρόσωπος Υγειονομικού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένας από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι δυό καθηγητές Ιατρικής. Είπατε τίποτα; Συνεχίζουμε.

Αυτοί εισηγούνται στον Χαρδαλιά να απαγορέψει ή μη το κυνήγι. Και το ερώτημα είναι, ποιος εισηγείται στην δεύτερη Επιτροπή, τα μέτρα που θα στείλει για γνωμάτευση στην πρώτη Επιτροπή και μετά θα τα εισηγηθεί σε αυτούς που τις τα πρότειναν, για να γίνουν νόμος του κράτους;

Αν δεν είναι κάποια ομάδα δικαιωματιστών και ακτιβιστών της χορτοφαγίας, για να εξηγηθεί το πάθος και η εμμονή με την οποία υπερασπίζονται την απαγόρευση του κυνηγιού και ψαρέματος, τότε θα πρέπει να τους έχει χτυπήσει ο κορονοιός όλους στο Μαξίμου και να τους απέκοψε από τη λογική.

Το ότι μια παρόμοια παρέα ακτιβιστών ξαναδοκίμασε τέτοιες πρακτικές για το κυνήγι, μέσα από το θερμοκήπιο του απερίγραπτου πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν» και τον οδήγησε στα τάρταρα, συγκεντρώθηκε γύρω από τα θολό ποτάμια και το διέλυσε πριν καν ξεκινήσει και σήμερα βρήκε στοργή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και στήριξη από τη απερίγραπτη Νέα Δημοκρατία δεν είναι τυχαίο. Ούτε των τωρινών εξελίξεων, ούτε των μελλοντικών.

Και ο «λεφτά υπάρχουν» θηριώδη ποσοστά αποδοχής από τον κόσμο είχε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Και ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πήγε, μετά από τις θριαμβευτικές εκλογές, στο σπίτι του.

Le Chasseur

The post Γιατροί και κυβέρνηση μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί….. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατροί,giatroi