Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στην εργασία σου

13:36 31/1/2021 - Πηγή: iPop

Είτε είσαι καινούρια σε μία δουλειά είτε όχι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που θα κάνουν και τη δική σου επαγγελματική ζωή καλύτερη αλλά και των υπολοίπων. Ανεξαρτήτως επαγγέλματος υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στην εργασία σου.

Όσα δεν πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στην εργασία σου

Όλοι θα κάνουμε λάθη, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποφύγεις. Ωστόσο κάποιες “κακές” συνήθειες καλό είναι να αποφεύγονται στο εργασιακό σου περιβάλλον ώστε να αποφευχθούν πιθανές παρεξηγήσεις.

Κουτσομπολιό

Σε όλες τις δουλειές υπάρχει μία κουτσομπολίστικη

τάση στην οποία όμως δε χρειάζεται να λάβεις μέρος. Σε κανέναν δεν αρέσουν τυχόν σχολιασμοί και κανένας δε χρειάζεται να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Πόσο μάλλον αν βρίσκεσαι σε ένα καινούριο επιχειρησιακό περιβάλλον καλό θα ήταν να μην αναμειχθείς σε αυτού του είδους την κακή συνήθεια.

PexelsΑργοπορία

Στη δουλειά σου καλό θα είναι να είσαι συνεπής όσον αφορά στις ώρες που εργάζεσαι. Καλό είναι να πηγαίνεις στην ώρα σου και να φεύγεις στην ώρα σου, τόσο για σένα όσο και για τους συνεργάτες σου. Σίγουρα κάποια μέρα μπορεί να σου τύχει μία αναποδιά και να καθυστερήσεις ή να χρειαστεί να φύγεις νωρίτερα όμως αυτό καλό είναι να μη σου γίνει συνήθεια.

Προθεσμίες

Σίγουρα υπάρχουν deadlines στην πλειοψηφία των επαγγελματικών υποχρεώσεων και καλό είναι να τηρούνται, ειδικά όταν το deadline που μπορεί να έχεις είναι σε λογικά πλαίσια. Προσπάθησε να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου και αυτό θα κάνει καλό και σε εσένα, στους συναδέλφους σου, οι οποίοι μπορεί να εξαρτώνται από τη δική σου προθεσμία και τελικά είναι ωφέλιμο και για τη δουλειά σου στο σύνολό της.

Unsplash/BBH SingaporeΕνδυματολογικός κώδικας

Αν η εργασία σου απαιτεί έναν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα καλό είναι να τον ακολουθείς. Αν στη δουλειά σου έχεις στολή εργασίας τότε το μόνο που μένει είναι να την έχεις προσεγμένη. Αν ωστόσο στην εργασία σου δεν έχεις συγκεκριμένη στολή αλλά για παράδειγμα ένα πιο επαγγελματικό στυλ καλό είναι να προσπαθείς να το πετυχαίνεις κι εσύ ώστε να μην είσαι σαν το ψάρι έξω από το νερό.

Κινητό

Φυσικά δεν απαγορεύεται η χρήση του κινητού σου τηλεφώνου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είσαι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι. Αυτό σίγουρα βλάπτει την εικόνα σου και δε το θες. Το να είσαι με το κινητό σου στέλνει το μήνυμα ότι δεν σε ενδιαφέρει η εργασία σου ή ότι δεν έχεις αρκετή δουλειά να κάνεις. Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις είναι κάτι το οποίο δε θες να σε περιβάλλει και καλό είναι να το αποφύγεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις όταν βρίσκεσαι στην εργασία σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα