Αν έχεις iPhone μπορεί να δικαιούσαι αποζημίωση απ’ την Apple

18:21 14/7/2020 - Πηγή: iPop

Το Batterygate φέρνει αποζημίωση απ’ την Apple σ’ όσους έχουν πληγεί. Μήπως είσαι ανάμεσα σε εκείνους που θα λάβουν κάποια χρήματα λόγω της μειωμένης επίδοσης της συσκευής σου;

Στις αρχές Μαρτίου, η Apple είχε συμφωνήσει να δώσει 500 εκατ. δολάρια λόγω της υπόθεσης Batterygate. Η υπόθεση αφορά το γεγονός ότι η εταιρεία μείωνε τις επιδόσεις των συσκευών, όταν η υγεία της μπαταρίας παρουσίαζε πτώση.

Φυσικά,

αυτό είχε γίνει εύκολα αντιληπτό και σιγά σιγά το θέμα άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα τώρα με το MacRumors, μερικούς μήνες μετά τη συμφωνία, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για να λάβουν ένα μερίδιο που δικαιούνται, το οποίο είναι 25 δολάρια.

Δικαιούσαι αποζημίωση απ’ την Apple;

Αυτοί που θα λάβουν την αποζημίωση είναι κάτοχοι συγκεκριμένων μοντέλων iPhone που είχαν συγκεκριμένες εκδόσεις του iOS, πριν τον Δεκέμβριο του 2017.

Επίσης το ποσό αυτό μπορεί να είναι μικρότερο ή και μεγαλύτερο από τα 25 δολάρια Αμερικής.

Τα μοντέλα μπορούν να πάρουν την αποζημίωση είναι τα iPhone 6, 6 Plus, iPhone 6s, 6s Plus, και το πρώτο iPhone SE, τα οποία έτρεχαν iOS 10.2.1 ή νεότερο.

Η εταιρεία δίνει ακόμα αποζημίωση στους κατόχους των iPhone 7 και 7 Plus που είχαν εγκατεστημένο στο smartphone τους iOS 11.2 ή νεότερο.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον μπορούν να κάνουν αίτηση μόνο οι κάτοικοι των ΗΠΑ. Τα αρνητικά σχόλια που έχει προκαλέσει αυτή η απόφαση είναι πιθανό να αλλάξoυν τα πράγματα, αφού και παλαιότερα οι αιτήσεις για την αντικατάσταση της μπαταρίας είχαν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναμένουμε τις εξελίξεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

3 iPhone tips που σίγουρα δεν ξέρεις και πρέπει να μάθεις!

Photo: Pexels

Το άρθρο Αν έχεις iPhone μπορεί να δικαιούσαι αποζημίωση απ’ την Apple εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα