Αμέτρητες πληγές στη Συρία | Πάνω από 80 νεκροί από επίθεση με χημικά (Photos)

15:59 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Αμέτρητες οι πληγές στη Συρία | Πάνωκαθώς μια νέα επίθεση με χημικά είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 80 άτομα και να τραυματιστούν 250.

Συγκεκριμένα, η επίθεση έγινε με τοξικό αέριο στην πόλη Ιντλίμπ στη Συρία, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι βομβαρδίστηκε ακόμα και το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες.

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας έκανε κάλεσμα προκειμένου να συγκληθεί σήμερα κιόλας το Συμβούλιο

Ασφαλείας του ΟΗΕ:

Μια νέα και ιδιαίτερα σοβαρή χημική επίθεση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό θυμάτων, περιλαμβανομένων παιδιών. Καταδικάζω αυτή την αποκρουστική ενέργεια. Μπροστά σε τέτοιες σοβαρές ενέργειες που απειλούν τη διεθνή ασφάλεια, ζητώ απ’ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχοντας αυτό κατά νου, ζητώ να συνεδριάσει επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Συρία τόνισε πως τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το είδος του τοξικού αερίου.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας απ’ την πλευρά της κατηγόρησε ευθέως την συριακή Κυβέρνηση για την επίθεση.

Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Erdogan διαμαρτυρήθηκε απ’ την πλευρά του στον Πρόεδρο Putin για την επίθεση, κάνοντας λόγο για μια «απάνθρωπη επίθεση», η οποία είχε πολλά θύματα και θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

Photos: AP, Mohammed Karkas—Anadolu Agency/Getty Images

The post Αμέτρητες πληγές στη Συρία | Πάνω από 80 νεκροί από επίθεση με χημικά (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα