H CIA και πάλι στο στόχαστρο του WikiLeaks

15:46 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις μυστικές εργασίες της CIA, διέρρευσε πρόσφατα ο οργανισμός WikiLeaks, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις της υπηρεσίας να τεθούν σε κίνδυνο. Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης του «Vault 7» που διέρρευσε ο οργανισμός, η CIA διαθέτει ένα εργαλείο-κώδικα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μεταμφιέζει το κακόβουλο λογισμικό της CIA,

προκειμένου αυτό να είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμο.

Σε βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ο ερευνητής ασφαλείας του Πανεπιστημίου Berkeley της California, Nicholas Weaver δήλωσε: «Η δημοσιοποίηση τέτοιου είδους πληροφοριών θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο τεχνικά επιζήμιες υποθέσεις για την CIA».

«Φαίνεται σαν να έχει σχεδιαστεί με σκοπό να παρεμβάλει άμεσα στις υπό εξέλιξη επιχειρήσεις της CIA», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Κάτι τέτοιο είναι αρκετά ανησυχητικό».

Κανένα σχόλιο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα η αμερικανική μυστική υπηρεσία σχετικά με την αυθεντικότητα των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, παρόλα αυτά εκπρόσωπος της CIA δήλωσε πρόσφατα ότι η υπηρεσία είναι «βαθιά ενοχλημένη» από τις αποκαλύψεις.

The post H CIA και πάλι στο στόχαστρο του WikiLeaks appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα