Η λεζάντα αυτής της φωτογραφίας συγκίνησε χιλιάδες κόσμο σε όλο τον πλανήτη

14:50 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, λένε, και εμείς συμφωνούμε. Όταν, όμως, οι λέξεις που την συνοδεύουν είναι τόσο απλές αλλά ταυτόχρονα τόσο δυνατές έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία! Η λεζάντα αυτής της φωτογραφίας συγκίνησε χιλιάδες κόσμο σε όλο τον πλανήτη… εσένα;

«Δείτε αυτή τη στιγμή. Ποτέ δεν έχω βιώσει μια στιγμή όπως αυτή. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα που ο 5χρονος αυτιστικός γιος μου συνάντησε το νέο του Autism Service Dog, τον Tornado. Είμαστε Αμερικανοί που ζουν στο εξωτερικό, στην Ιαπωνία

και προετοιμαζόμασταν για σχεδόν δύο χρόνια για να συναντήσουμε τον Tornado.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει το πρόσωπο μιας μητέρας που είδε το παιδί της, το οποίο δεν μπορεί να αγκαλιάσει, να πλύνει, να ντύσει, να χουχουλιάσει μαζί του και να ακουμπήσει, να ξαπλώνει ανέμελα πάνω σ’ ένα νέο σκύλο με τη δική του ελεύθερη βούληση, με έναν σκόπιμο, σιωπηλό δεσμό. Αυτό είναι το πρόσωπο μιας μαμάς που έχει δει το γιο της να βιώνει αμέτρητες αποτυχημένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις στην παιδική χαρά, σε μια προσπάθεια να έχουμε ένα φίλο. Όποιοδηποτε φίλο. Οποιοδήποτε είδος σύνδεσης. Μίας μητέρας η οποία έχει κάτσει με τον γιο της, ενώ εκείνος κλαίει κάθε βράδυ για μήνες γιατί δεν έχει κοινωνικές αλληλεπιδράσεις εκτός της οικογένειας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί -και δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθεί στις θεραπείες για τον αυτισμό. Και τώρα κάθεται πίσω από τον γιο της σιωπηλά βλέποντας αυτή τη στιγμή, με τον αέρα που αναρροφάται από τους πνεύμονές της και καμία λέξη να πει.

Αξίζει κάθε αγώνας για να εξυπηρετήσω το γιο μου, κάθε διάγνωση, κάθε νέο πάροχο, κάθε δολάριο που δαπανάται, κάθε χαρτί που πρέπει να συμπληρωθεί, κάθε συνάντηση στο σχολείο, κάθε δάκρυ, κάθε βήμα προς τα εμπρός, κάθε βήμα πίσω και κάθε θαύμα που επιφυλάσσει το άγνωστο μέλλον. Κάπως έτσι, εξαιτίας αυτού – λόγω του Tornado – ξέρω ότι όλα θα είναι εντάξει. Ως μητέρα, έχω δει αμέτρητες προκλήσεις και επώδυνες στιγμές που αντιμετώπισε ο γιος μου και έχω κλάψει αμέτρητες άλλες στιγμές. Χθες, όμως, έκλαψα για διαφορετικό λόγο. Είναι ένα συναίσθημα που είναι απερίγραπτο».

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι αισθάνεται μια μητέρα όταν δεν μπορεί καν να αγκαλιάσει το γιο της, χωρίς να διακινδυνεύσει να πάθει μια ακόμα κρίση πανικού. Τα παιδιά με αυτισμό το βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν μια σχέση με τους γύρω τους. Αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά είναι μερικές φορές ειδικά εκπαιδευμένα για να τους βοηθήσουν. Μπορούν να ηρεμήσουν ένα παιδί όταν έχει μια κρίση πανικού, να το φροντίσουν, και να ενημερώσουν τους γονείς ότι χρειάζεται βοήθεια.

Ο αυτισμός δεν είναι μια ασθένεια! Είναι μια μοναδική μορφή ανάπτυξης. Δεν μπορεί να «θεραπευτεί» με την ιατρική. Αλλά τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που το βιώνουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Photo:© Love What Matters

The post Η λεζάντα αυτής της φωτογραφίας συγκίνησε χιλιάδες κόσμο σε όλο τον πλανήτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα