Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους οι αγρότες- Έτοιμοι να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα

15:32 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Δε δέχονται να κάνουν πίσω οι αγρότες. Μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και είναι έτοιμοι να έρθουν την Παρασκευή στην Αθήνα για να κατασκηνώσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων κατήγγειλε πως υπάρχει σχέδιο «συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας και του συντονιστικού του μπλόκου των 68, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες αναμένεται

να μείνουν στην πλατεία Συντάγματος για δύο τουλάχιστον ημέρες.

Ο κ. Μπούτας σημείωσε:

Ο αγώνας των αγροτών θα έχει συνέχεια, ενώ περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης για το αν θα υπάρξει συμφωνία για την κάθοδο τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας με συμβολικό χαρακτήρα

Στην συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν έχει σκοπό να προσέλθει σε διάλογο με την Κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Στη συνέχεια μάλιστα, εξήγησε ότι την Τετάρτη αναμένεται να δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημα τους για κάθοδο των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Αν η απάντηση που θα δοθεί είναι αρνητική, τότε τα μπλόκα θα κληθούν να πάρουν απόφαση για το πως θα πράξουν.

Βέβαια, ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας και του συντονιστικού του μπλόκου των 68 είπε πως οι αγρότες δε θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να δείξουν την αντίθεση τους στην σκληρή πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση.

Αξίζει να τονιστεί, πως στην πλατεία Συντάγματος θα φτάσουν την Παρασκευή αγρότες από 68 μπλόκα της χώρας. Μάλιστα, ήδη τα εισιτήρια τους έχουν προμηθευτεί οι αγρότες από την Κρήτη οι οποίοι φτάνουν την Παρασκευή το πρωί.

Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση του μπλόκου των Τεμπών ο κ.Μπούτας τόνισε:

Δεν μας ακουμπά εάν ένα μπλόκο θα πάει να συζητήσει. Δεν ξέρω τα Τέμπη τι εκπροσωπούν

Με σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εξέφρασε τη στήριξη τους στους αγρότες και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Από τις 14:00 την Τετάρτη, οι αγρότες του μπλόκου του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία προχωρούν σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό της Eθνικής Oδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Επίσης, οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας αλλά και της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν ενεργά τις κινητοποιήσεις τους.

Στην ομιλία του στην έκτακτη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους αγρότες να δεχτούν να συζητήσουν με την Κυβέρνηση.

photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους οι αγρότες- Έτοιμοι να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα