Ο Γάλλος υπουργός ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς αποχωρεί από την γαλλική Κυβέρνηση

14:04 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε, την αποχώρηση του από την γαλλική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανακοίνωσε την αποχώρηση από το κυβερνητικό αξίωμά του, έπειτα από την λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της γαλλικής Κυβέρνησης.

France's Fabius leaves office, reshuffle due https://t.co/ja74CEx34v

Reuters World (@ReutersWorld) February 10, 2016

Αξίζει να σημειωθεί, πως η αποχώρηση του Λοράν Φαμπιούς από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, έρχεται στα πλαίσια ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού που σχεδιάζει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να γνωστοποιήσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα, πως ο Φαμπιους πρόκειται να διοριστεί Πρόεδρος του κορυφαίου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, του Συνταγματικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος ο Λοράν Φαμπιούς ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους αν ισχύει πως η αποχώρηση του από την κυβερνητική του θέση στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, συνδέεται με την τοποθέτησή του στην προεδρεία του Συνταγματικού Συμβουλίου, απάντησε καταφατικά.

Σημειώνεται τέλος, πως η κίνηση ανασχηματισμού της γαλλικής Κυβέρνησης από τον Φρανσουά Ολάν, γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας μιας γενικής ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, με τα ποσοστά του Ολάντ στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

The post Ο Γάλλος υπουργός ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς αποχωρεί από την γαλλική Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα