Ακύρωση της θανατικής ποινής στον Μοχάμεντ Μόρσι

13:40 15/11/2016 - Πηγή: iPop

Ακύρωση της θανατικής ποινής που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης ενώπιον ποινικού δικαστηρίου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι είχε καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών τον Ιούνιο 2015 για τις βιαιότητες κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προχώρησε και στην ακύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων κατά των

πέντε συγκατηγορούμενών του, ανάμεσά τους και ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπάντιε.

Συγκεκριμένα, ο Μόρσι, που είχε εκλεγεί πρόεδρος της Αιγύπτου ως επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αντιμετώπιζε κατηγορίες και για άλλες υποθέσεις, όπως διαρροή κρατικών μυστικών στο Κατάρ, συνωμοσία με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ανήκει στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με στόχο την αποσταθεροποίηση στην Αίγυπτο και οργάνωση μαζικής απόδρασης από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 κατά του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχε προωθήσει και τη συμμαχία Αιγύπτου – Τουρκίας. Με την σύληψή του, όμως, «χάλασε» και η συμμαχία αυτή, την οποία ο Ερντογάν θεωρούσε απαραίτητη για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Photo: Tarek El-Gabass/AFP/Getty Images

The post Ακύρωση της θανατικής ποινής στον Μοχάμεντ Μόρσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα