Ακυρώνει την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και την τριμερή με την συμμετοχή της Ελλάδας ο Νταβούτογλου

19:46 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Ακυρώνει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η είδηση που έρχεται από τα διεθνή Μέσα σημαίνει αυτόματα πως ακυρώνεται και η τριμερής Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας

στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο άγνωστο παραμένει και το τι θα γίνει με την 11μερή μίνι Σύνοδο που είχε προγραμματιστεί με την συμμετοχή της Τουρκίας.

Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς και στις δύο μίνι Συνόδους η συμμετοχή της Τουρκίας ήταν απαραίτητη καθώς θα συζητηθούν ζητήματα που την αφορούν άμεσα.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο και η συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. για περιορισμό των προσφυγικών ροών ήταν από τα κεντρικά ζητήματα που θα θέτονταν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα λόγια του Πάνου Καμμένου, «σκοπός της επιχείρησης του ΝΑΤΟ είναι η επιτήρηση, η επίβλεψη και η αναφορά για τις προσπάθειες μετακίνησης μεταναστών από τα παράλια προς το Αιγαίο. Δεν θα πάει να πνίξει ανθρώπους. Ενημερώνει καταρχήν την τουρκική ακτοφυλακή, εμάς και τη Frontex. Η Τουρκία επιθυμεί την παρουσία του ΝΑΤΟ καθώς στο Αιγαίο βρίσκονται 22 ρωσικά πλοία».

Τονίζεται επίσης πως η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί πως θα δώσει 3 δις ευρώ στην Τουρκία, με την γειτονική χώρα να έχει υποχρέωση να συνεργαστεί για το προσφυγικό.

UPDATE: Turkish PM cancels visit to Brussels following #Ankara blast – reports https://t.co/x7wBAPWTf6 pic.twitter.com/ngpxzShGjX

— RT (@RT_com) February 17, 2016

The post Ακυρώνει την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και την τριμερή με την συμμετοχή της Ελλάδας ο Νταβούτογλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα