Ανησυχία στην Ρόδο για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

19:14 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες ανησυχίες εκφράζουν ο Δήμαρχος της Ρόδου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με περιπολίες στο Αιγαίο. Οι δυο τους απέστειλαν μάλιστα επιστολή στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό που έχει η Κυβέρνηση.

Στην επιστολή τους ζητούν, που κοινοποιούν μάλιστα και στον Γιάννη Μουζάλα, τον Πάνο Καμμένο

και τους βουλευτές των Δωδεκανήσων ζητούν να ενημερωθούν άμεσα και επίσημα σχετικά με τον ρόλο και τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ του Νοτίου Αιγαίου παραχώρησαν την Τετάρτη κοινή συνέντευξη Τύπου και τόνισαν πως σκοπός τους είναι να συναντηθούν άμεσα με εκπροσώπους της Κυβέρνησης.

Οι ίδιοι σημείωσαν πως θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση, ενώ θα κάνουν έκκληση και για συμμετοχή στον σχεδιασμό των δήμων και της Περιφέρειας, οι οποίοι δέχονται μεγάλες προσφυγικές ροές.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε:

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην έχουμε επίσημη ενημέρωση και να το παρακολουθούμε και εμείς μέσα από δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές. Με την επιστολή μας προς την κυβέρνηση ζητούμε το αυτονόητο. Η αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, ως εκ τούτου η συμμετοχή μας στον κυβερνητικό σχεδιασμό καθίσταται επιβεβλημένη.

Ζητάμε απαντήσεις σε ερωτήματα που θα μας επιτρέψουν να προετοιμαστούμε ώστε, ενόψει του καλοκαιριού, να έχουμε το καλύτερο δυνατό μοντέλο διαχείρισης των προσφυγικών ροών προς τα νησιά μας και παράλληλα να αποσβέσουμε κατά το μέγιστο δυνατόν τις επιπτώσεις του φαινομένου, προσανατολισμένοι πάντα στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε:

Η αυτοδιοίκηση δεν κάνει εξωτερική πολιτική, έχουμε όμως σημαντική εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος. Μέχρι τώρα, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα σχεδόν μόνοι μας. Η σοβαρότητά του επιβάλλει να συντονιστούμε μεταξύ μας και με την κυβέρνηση. Η αγωνία μας είναι πώς θα συμβάλλουμε στον σχεδιασμό, αλλά και για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα

Θυμίζουμε πως κατά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, η Τουρκία απαγόρευσε στο κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει για ανεφοδιασμό στην Ρόδο.

Το Μαξίμου είχε τονίσει πως: «Κατέστη σαφές στην Τουρκία, ότι δεν επρόκειτο να υποβληθεί νέο σχέδιο πτήσης, που να μην περιλαμβάνει την Ρόδο. Αντ’ αυτού, και προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στου Ιράν, επελέγη νέο σχέδιο πτήσης, που παρέκαμπτε τελείως την Τουρκία. Το νέο σχέδιο πτήσης μπορούσε να εκτελεστεί μόνο με ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο».

Photo: AMANDA S. KITCHNER/U.S. NAVY

The post Ανησυχία στην Ρόδο για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα