Ακόμα κι αν κοιμάσαι 8 ώρες μάλλον δεν ξεκουράζεσαι όσο νομίζεις!

15:36 23/5/2021 - Πηγή: iPop

Η ξεκούραση σου είναι κάτι που σίγουρα σε έχει προβληματίσει ειδικά και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Σύμφωνα με τη γιατρό Saundra Dalton-Smith οι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά 4 είδη ξεκούρασης καθώς η λήψη οκτώ ωρών ύπνου δεν είναι αρκετή. Εσύ πιστεύεις ότι ξεκουράζεσαι όσο νομίζεις;

Τα 4 είδη ξεκούρασης σύμφωνα με τη γιατρό Saundra Dalton-SmithΦυσική ανάπαυση

Πρόκειται για το συνηθισμένο ορισμός της ανάπαυσης που όλοι γνωρίζουμε. Όμως, ενώ γνωρίζουμε ότι πρέπει να περάσουμε έναν αξιοπρεπές αριθμό ωρών στο κρεβάτι για να παραμείνουμε υγιείς, ένας σταθερός αριθμός μελετών δείχνει ότι

μεγάλο ποσοστό από εμάς εξακολουθούμε να μην έχουμε αρκετή σωματική ξεκούραση.

Unsplash/Vladislav Muslakov Ψυχική ανάπαυση

Πάντα έχεις έναν ανεμοστρόβιλο σκέψεων να στροβιλίζεται στο κεφάλι σου από τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι τη στιγμή που θα πέσεις να κοιμηθείς. Συνεπώς, χρειάζεσαι περισσότερη ψυχική ανάπαυση και ακόμα κι αν κοιμάσαι οκτώ ώρες τη νύχτα, δεν θα αισθανθείς πλήρως φορτισμένη μέχρι να το κάνεις.

“Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να σταματήσεις τη δουλειά σου ή να πας διακοπές για να το διορθώσεις. Προγραμμάτισε σύντομα διαλείμματα κάθε δύο ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας σου. Αυτά τα διαλείμματα μπορεί να σου υπενθυμίζουν να επιβραδύνεις. Μπορείς επίσης να κρατήσεις ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι για να καταγράφεις τις σκέψεις που θα σε κρατούσαν ξύπνια”, προτείνει η Dalton-Smith.

Αισθητική ανάπαυση

Το να κοιτάς τις ηλεκτρικές οθόνες όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα σημαίνει ότι τα μάτια σου δεν παίρνουν ποτέ σωστή ξεκούραση. Ο θόρυβος της πόλης, οι ειδοποιήσεις και η μουσική συντελούν στη συνεχή αισθητήρια διέγερση. Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται ξεκούραση. Κλείσε συνειδητά τα μάτια σου και δώσε στον εαυτό σου το δώρο της σιωπής για σύντομα χρονικά διαστήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Unsplash/We-Vibe WOW TechΠνευματική ανάπαυση

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους σχέση ή την έλλειψή της, έχουν ανάγκη να αισθάνονται συνδεδεμένοι με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Αυτό μερικές φορές δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί στη μέση των λεπτομερειών της καθημερινής ζωής. Τα καλά νέα είναι ότι η επιστήμη δείχνει ότι οι απλές παρεμβάσεις μπορούν να σου δώσουν μια γρήγορη δόση δέους που θα πρέπει να οδηγήσει σε μετρήσιμες αυξήσεις στην ευημερία σου.

Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείς, “είμαι κουρασμένη”, σκέψου λίγο βαθύτερα και προσπάθησε να εντοπίσεις ακριβώς τι είδους ξεκούραση σου λείπει ακριβώς. Μόλις μάθεις τι σου λείπει, θα είσαι σε πολύ καλύτερο μέρος για να μάθεις πώς να επαναφορτίσεις αποτελεσματικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ακόμα κι αν κοιμάσαι 8 ώρες μάλλον δεν ξεκουράζεσαι όσο νομίζεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα